Nicusor Dan: Atacul PSD la USR continua. Au fost depuse 50 de contestatii

Vlad Toma | 01.11.2016

Nicusor Dan, liderul USR, a transmis recent ca PSD face tot posibilul pentru a impiedica USR sa participe la alegerile parlamentare din acest an, prin diferite tertipuri juridice. Dan a anuntat ca pana in prezent au fost depuse 50 de contestatii contra USR.

Pe aceeași temă

 

"50 de contestații au fost depuse până azi, 31 octombrie, împotriva listelor de candidați depuse de Uniunea Salvați România pentru alegerile din decembrie 2016", a anuntat Nicusor Dan.

 

In unele judete au fost depuse mai multe contestatii: "în județul Prahova, în fieful lui Sebastian Ghiță, au fost depuse cinci contestații, două din partea unor persoane private, două din partea A.C.A.S.A si una PER. Toate au fost respinse, dar contestarii au drept de apel în termen de 48 de ore."

 

Dan precizeaza ca Partidul Ecologist Roman a depus cele mai multe contestatii: "Cele mai multe contestații au fost depuse de către Partidul Ecologist Român care a încheiat înțelegeri locale cu PSD. O contestație este depusă de Nicoleta Monica Petruț, persoana care a contestat și fuziunea USB cu USR, reprezentată de avocatul PSD. Până acum au fost respinse 8 contestații și nu a fost admisă niciuna."

 

Liderul Uniunii Salvati Romania considera ca toate aceste contestatii sunt parte a unui atac premeditat contra partidului sau: "Este un atac premeditat împotriva USR: PSD încearcă în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvați România în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună bețe-n roate unui partid nou. Este exact același lucru pe care l-a făcut PSD în noiembrie 2014 la alegerile prezidențiale. Atunci a încercat să oprească românii din Diaspora să voteze, acum încearcă să oprească un partid nou, care promovează valori total opuse PSD-ului, să participe la alegeri."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22