Nicusor Dan: BEC a respins sigla USR dar a acceptat semnele identice ale PSD si PNL

Vlad Toma | 01.11.2016

Nicusor Dan, liderul USR, a afirmat ca BEC ar fi folosit o alta interpretare a legii in cazul respingerii siglei USR, in comparatie cu cazurile din trecut in care a acceptat semne identice ale PSD si PNL, alaturi de diverse combinatii de acronime.

Pe aceeași temă

 

Liderul USR a anuntat ca "Biroul Electoral Central a respins sigla USR, argumentând că seamănă cu sigla USB. În realitate, conform Legii 2008/2015 (art. 62, alin. (4)), semnul electoral poate fi folosit de un al doilea partid dacă are consimțământul partidului care l-a folosit initial și căruia îi aparține. USB și-a dat, evident, consimțământul ca USR să folosească un semn electoral asemănător cu cel de la alegerile locale."

 

Nicusor Dan a publicat o imagine cu semnele folosite de PSD si PNL in trecut, aceasta aratand ca "BEC a acceptat în mai multe rânduri folosirea unor semne identice cu cele folosite la alegeri anterioare de către PSD sau PNL și în combinații de diverse acronime. BEC a considerat că semnele electorale ale celor două partide sunt trei trandafiri, respectiv sageata, indiferent de caracterele care le-au acompaniat de-a lungul timpului. Și, totuși, în cazul USR are o altă interpretare a legii," a spus liderul USR.

 

 

Biroul Electoral Central a respins zilele trecute semnul electoral al USR, deoarece acesta era asemanator cu cel al USB, in conditiile in care fuziunea dintre USB si USR nu fusese inca finalizata. Tribunalul Bucuresti a respins contestatia USR la decizia BEC.

 

Nicusor Dan a afirmat zilele trecute ca Monica Nicoleta Petrut, persoana din Hunedoara care s-a opus la Tribunalul Bucuresti ca USR sa foloseasca sigla USB, ar fi fost reprezentata de un avocat al PSD.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22