Nicusor Dan: Gabriela Firea pregateste primul mare tun în Primăria Capitalei

Vlad Toma | 21.09.2016

Nicusor Dan, consilier USR in Primaria Generala a Bucurestiului, critica unele dintre cele mai recente actiuni ale Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, considerand ca acestea servesc interesul PSD.

Pe aceeași temă

 

Dan arata ca Firea intentioneaza sa adopte anumite hotarari care ii vor permite sa evite sistemul licitatiilor publice in privinta achizitiilor din sanatate si a altor servicii sociale: "Gabriela Firea pregăteşte primul mare tun în Primăria Capitalei! Firea vrea o “Normă proprie de simplificare” care să permită Primăriei să atribuie fără licitaţie publică orice sumă sub 900 000 de euro pentru achiziţiile în sănătate şi alte servicii sociale. 


Şi ce coincidenţă, azi în şedinţa de Consiliu General, ne propune suplimentarea bugetului spitalelor aflate în subordinea Primăriei cu 35 de milioane de euro, iar sub pretextul optimizării execuţiei, Firea îşi doreşte ca aprobarea bugetară pe această sumă să fie facută direct de primar, fără să mai treacă prin Consiliul General," arata liderul USR.
 

Nicusor Dan critica de asemenea incercarea Gabrielei Firea de a infiinta un nou ANL care ar urma sa construiasca locuinte in Bucuresti. Dan considera ca o astfel de institutie ar continua sa serveasca interesele politicienilor, ca si actualul ANL: "Gabriela Firea şi PSD vor să înfiinţeze azi, în şedinţa Consiliului General, un nou ANL care să construiască locuinţe doar în Bucureşti. Ne amintim cine a cumpărat case prin ANL, demnitarii, politicienii şi prietenii acestora. Şi asta în condiţiile în care nu există niciun recensământ al proprietăţilor publice din Bucureşti, case, apartamente, terenuri! Suntem de părere că acest patrimoniu existent trebuie valorificat, înainte de a crea o firmă de construcţii pe care să o conducă doamna Firea şi care să servească interesele PSD."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22