Nicușor Dan, în pericol să piardă susținerea politică a PNL din cauza scăderii popularității

L. G. | 22.09.2022

Liderii de vârf ai PNL i-au cerut șefului organizației București, Ciprian Ciucu, să îi retragă sprijinul politic primarului general, Nicușor Dan, au declarat pentru G4Media surse politice.

Pe aceeași temă

G4Media subliniază că nici organizația PNL București, nici primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și nici Nicușor Dan nu au răspuns solicitărilor jurnaliștilor de comenta informația distribuită în premieră de ziarul Libertatea pe surse.

Primul efect al retragerii susținerii politice pentru Nicușor Dan ar fi blocarea proiectelor propuse de primarul general de majoritatea PNL și USR din Consiliul General, posibil blocaj total în administrația publică a Capitalei.

Al doilea efect politic ar fi scăderea dramatică a șanselor lui Nicușor Dan pentru un al doilea mandat de primar general. El a câștigat alegerile locale din 2020 cu sprijinul PNL și USR, într-o alianță forjată de Ludovic Orban. De altfel, Nicușor Dan a rămas apropiat de Orban, iar o parte din apropiații fostului lider PNL au fost numiți în funcții de conducere la primărie de către Nicușor Dan.

Dacă ar pierde sprijinul PNL, Nicușor Dan ar rămâne probabil și fără sprijinul USR, partid de care s-a despărțit cu scandal în 2017.

Potrivit informațiilor G4Media, liderii PNL cer retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan din cauza percepției negative a activității primarului general, după cum indică mai multe sondaje de opinie recente.

Notă: Informații pe acest subiect au fost publicate în premieră de

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22