Nicuşor Dan (USR) pregăteşte un guvern din umbră care ar putea fi condus de Dacian Cioloș

E.b. | 14.05.2017

USR va pregăti un guvern din umbră, pentru funcția de premier fiind luat în calcul și Dacian Cioloș, a declarat Nicușor Dan, președintele formațiunii. Întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea să conducă acel guvern din umbră, Nicușor Dan a răspuns afirmativ: ''Inclusiv''.

Pe aceeași temă

 

 

''Am propus un calendar de un an și jumătate pentru elaborarea programului politic complet al USR pentru România. La sfârșitul acestui proces, vom selecta dintre toți oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu și persoana pentru prim-ministru. La dezbaterea pe program o să invităm oameni din societate care cunosc diferitele domenii și în componența acelui Guvern pe care propun să-l anunțăm nu excludem să avem oameni din exteriorul USR. Dacian Cioloș - evident că nu este exclus'', a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă, citat de Agepres.

 

Întrebat dacă Dacian Cioloș ar putea să conducă acel guvern din umbră, Nicușor Dan a răspuns afirmativ: ''Inclusiv''.

 

În conferința de presă, Nicușor Dan a spus, din nou, faptul că își propune ca USR să devină al doilea partid al țării, să se bată cu șanse la primăriile marilor orașe și rezultatul de la alegerile parlamentare din 2020 să-i permită să propună premierul.


Nicușor Dan a fost ales, sâmbătă, pentru un nou mandat în funcția de președinte al USR, în cadrul congresului partidului, cu 173 de voturi. Pe celelalte locuri s-au clasat Emanuel Ungureanu (61 de voturi), Șerban Marinescu (14) și Cornelia-Florina German (3 voturi). De asemenea, au fost aleși și noii vicepreședinți: Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionuț Moșteanu, Cristian Seidler și Raluca Amariei. Ultima a fost aleasă în urma balotajului pe care l-a avut cu Cristian Ghinea.

 

La congres au participat peste 300 de membri USR, dintre care 260 de delegați cu drept de vot, de la cele 47 de filiale județene ale partidului. Congresul USR s-a desfășurat în perioada 12 — 14 mai, la Cluj-Napoca. 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22