Noi probleme în fotbal. Dosar DIICOT pentru deturnare de fonduri FIFA la FRF

Tudor Despina | 23.02.2016

Mai multe persoane din conducerea Federației Române de Fotbal sunt audiate, marți, la sediul DIICOT. Procurorii anchetează o presupusă deturnare de fonduri FIFA.

Pe aceeași temă

 

Mai multe persoane având conexiuni cu lumea fotbalului au fost citate, marți, la sediul central al DIICOT, pentru a fi audiate ca martori. Procurorii instrumentează un dosar privind o presupusă deturnare de fonduri primite de FRF de la Federația Internațională de Fotbal (FIFA).

 

Fostul arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Patrițiu Abrudan, a fost primul care a venit la audieri.

 

Procurorul vrea să se convingă de anumite chestiuni ale gestionării Federației și sigur că eu, în calitatea mea, că am fost chemat ca martor, o să trebuiască să răspund pentru perioada în care am avut mandat în Comitetul Executiv – 2005-2009”, a spus Patrițiu Abrudan, citat de Digi 24.

 

Potrivit unor surse judiciare citate de România Liberă, în perioada 2010-2012 s-ar fi constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA, care au fost supuşi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice. 

 

Mircea Sandu era președinte FRF la acel moment. Pentru moment nu a fost începută urmărirea penală față de persoane, ci doar in rem, adică pentru fapte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22