Noi proteste contra gratierii, duminica, in Bucuresti, Cluj si alte 7 orase din tara

Vlad Toma | 19.01.2017

Duminica vor avea loc mai multe manifestatii, in Bucuresti si alte cateva orase din tara, in semn de protest fata de legea gratierii si de codurile penale pe care actuala putere incearca sa le promoveze prin OUG.

Pe aceeași temă

 

"Duminică ne strangem la Universitate incepand cu ora 17:00. Pornim in mars la ora 18:00", se anunta pe pagina de Facebook a protestului, pe care si-au anuntat deja participarea aproximativ 2000 de persoane.

 

Proteste vor avea loc de asemenea la Cluj, Pitesti, Piatra Neamt, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Brasov, Iasi dar si in strainatate, fiind anuntat deocamdata un miting la Copenhaga.

 

Organizatorii anunta ca protestul are loc "in urma declaratiilor repetate si semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte de coruptie sau schimbarii unor legi fara consultarea publica sau fara a tine cont de punctul de vedere al altor institutii":


"Guvernul a încercat sa adopte miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala. Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Totul fara consultarea CSM. 


Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctul in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionete ale unor partide si grupuri organizate ajunse la putere. Toata munca unor procurori, judecatori, ong-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor.


Pe langa problemele astea, deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele lor. 

Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam"
, transmit organizatorii protestului.

 

Organizatorii cer demisia ministrului Justitiei si a sefiilor partidelor guvernamentale PSD si ALDE, demisia ministrului Sanatatii, a sefului CNA și a lui Victor Ciorbea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22