Noi proteste impotriva amnistiei si gratierii, duminica, in Bucuresti si alte 16 orase

Vlad Toma | 27.01.2017

Duminica vor avea loc din nou mai multe manifestatii, in Bucuresti si alte 16 orase din tara si din strainatate, in semn de protest fata de legea gratierii si de codurile penale pe care actuala putere incearca sa le promoveze prin OUG.

Pe aceeași temă

 

Cei care organizeaza protestul anunta ca, dincolo de locurile vizitate de obicei de protestatari, se va trece in acest an si pe la sediul CNA, deoarece aceasta institutie nu isi face treaba.

 

Pana in prezent au fost anuntate proteste la Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Brasov, Buzău, Constanța, Craiova, Galați, Pitesti, Ploiești, Sibiu, Satu Mare, Turda. In diaspora, vor avea loc proteste la Copenhaga si la Paris.

 

Duminica trecuta "am avut parte de un protest frumos si civilizat, unde peste 28.000 de oameni din Bucuresti au spus clar ca nu doresc amnistia si gratierea. Tot ieri am observat ca unele televiziuni manipuleaza fara rusine, iar CNA-ul nu isi face treaba. Este momentul sa ii vizitam. apoi mergem la Ministerul Justitei, iar final, la guvern. Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile pentru care a fost ales.

Duminică ne strangem la Universitate incepand cu ora 17:00. 
Pornim in mars la ora 18:00", 
scriu organizatorii protestului pe pagina lor de Facebook.

 

Organizatorii au anuntat saptamana trecuta ca protestul are loc "in urma declaratiilor repetate si semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte de coruptie sau schimbarii unor legi fara consultarea publica sau fara a tine cont de punctul de vedere al altor institutii":


"Guvernul a încercat sa adopte miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala. Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Totul fara consultarea CSM. 


Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctul in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionete ale unor partide si grupuri organizate ajunse la putere. Toata munca unor procurori, judecatori, ong-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor.


Pe langa problemele astea, deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele lor. 


Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam", transmit organizatorii protestului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22