Noua forma a OUG este CATASTROFALA. Guvernul nu va putea fi înculpat pentru abuz

E.b. | 31.01.2017

La ceas de seară, Guvernul a inclus în ordonanţă privind Codul penal un articol prin care exclude explicit de la inculparea pentru abuz în serviciu si favorizarea infractorului emiterea, elaborarea şi adoptarea de acte normative.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cotidianul "Adevarul" a obtinut noua versiune a ordonantei de urgenta privind modificarile la Codul Penal. Noutatea absoluta este faptul ca Guvernul a inclus un articol prin care exclude explicit de la inculparea pentru abuz in serviciu si favoizarea infractorului emiterea, elaborarea si adoptarea de acte normative.

Acest lucru inseamna ca orice emitere de ordin al unui ministru sau hotarare a unui primar sau hotarare a unui consiliu local INDIFERENT DE PREJUDICIU nu mai este incriminata. 

 

 

O primă observaţie din lectura rapidă a documentului arată că Guvernul s-a asigurat că nu va putea fi acuzat pentru abuz în serviciu pentru maniera în care a emis aceste ordonanţe, întrucât a adugat la definirea acestei infracţiuni următoarea excepţie: „Dispoziţiile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”.Documentele obtinute de "Adevarul" arata ca proiectul de ordonanta a fost transmis catre Consiliul Superior al Magistraturii, spre avizare, Potrivit surselor Adevarul, transmiterea catre CSM s-a facut marti la ora 17.00, iar CSM urmeaza sa se intruneasca miercuri, la ora 21. Nu este clar daca pe parcursul noptii nu cumva se va publica ordonanta, astfel incat avizul CSM sa ramana fara obiect.

 

Guvernul a dezincriminat, printr-o Ordonanţă de Urgenţa (OUG) care nu a fost pe ordinea de zi, abuzul în serviciu, infracţiune de care este acuzat, printre mulţi alţi politicieni, şi preşedintele PSD Liviu Dragnea. Efectele OUG vor intra în vigoare peste câteva minute când acesta va fi publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, Ministrul Justitiei a anunţat că graţierea va fi adoptată printr-o lege adoptată în Parlament.

Citeste mai mult: adev.ro/oknu0i

Guvernul a dezincriminat, printr-o Ordonanţă de Urgenţa (OUG) care nu a fost pe ordinea de zi, abuzul în serviciu, infracţiune de care este acuzat, printre mulţi alţi politicieni, şi preşedintele PSD Liviu Dragnea.

 

Efectele OUG vor intra în vigoare peste câteva minute, atunci când acesta va fi publicată în Monitorul Oficial, conform Adevarul

 

De asemenea, Ministrul Justitiei a anunţat că graţierea va fi adoptată printr-o lege adoptată în Parlament.

 

 

 

VEZI ORDONANTA

 

Decizia Guvernului a stârnit revoltă pe reţelele sociale, sute de persoane ieşind în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde scandează „Hoţii“ şi „Ruşine să vă fie“

Citeste mai mult: adev.ro/oknu0i

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22