Noul judecator al CCR, ales miercuri de Senat

P.c. | 16.02.2015

Pe aceeași temă

Cristian Dumitrescu, vicepresedintele Senatului, a anuntat ca miercuri se va decide cine va ocupa postul de judecator al Curtii Constitutionale, ramas liber in urma demisiei lui Toni Grebla.

 

Membrii Comisiei juridice ii vor audia marti dimineata pe candidatii pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala. PSD a propus-o pe Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei iar PNL pe judecatoarea Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM. Florina Ruxandra Jipa, senator PSD, a anuntat ca isi va depune si ea candidatura pentru aceasta functie, relateaza Hotnews.

 

CITITI SI: Toni Grebla A DEMISIONAT de la Curtea Constitutionala, in urma dosarului in care este cercetat pentru constituirea de grup infractional organizat, trafic de influenta si proferare de amenintari. Grebla: Presiuni au existat. Nu ma tem de ancheta

 

Toni Grebla, fost judecator al CCR,  a demisionat din functia pe care o detinea, miercuri 4 februarie. El este cercetat intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, constituire de grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului si folosirea de informatii secrete in scop personal.

 

Toni Greblă este acuzat că, începând din august 2014, ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Ion Bîrcină şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca "Generalul". Grupul exporta produse agro-alimentare in Federatia Rusa, cu incalcarea normelor vamale. Turcia era interpusa pentru a eluda embragoul impus de Rusia importului de produse agro-alimentare din UE.

 

CITESTE SI:

Simona Maya TEODOROIU, propunerea PSD pentru Curtea Constituţională (SURSE)

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22