Întâlnirea dintre Stoltenberg, secretarul general al NATO, şi Meleșcanu, amânată sine die

E.b. | 06.02.2017

Întâlnirea dintre secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, a fost amânată, a anunțat Alianța într-un comunicat, conform CaleaEuropeana.ro,

Pe aceeași temă

  


Stoltenberg a transmis că o nouă dată a întrunirii va fi comunicată ulterior, conform CaleaEuropeana.ro,

 

Un anunț similar a fost făcut de NATO și în ceea ce privește întâlnirea dintre Stoltenberg și ministrul Afacerilor Externe din Polonia, Witold Waszczykowski, întrunire care urma să aibă loc după reuniunea secretarului general cu ministrul de Externe român.

 

Săptămâna trecută, o întâlnire între oficialul aliat și noul ministru de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a fost, la fel, amânată.

 

Duminică, Ministerul Afacerilor Externe anunțase că în marja participării sale la Consiliul Afaceri Externe al UE, Teodor Meleșcanu urma să aibă o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

 

”În cursul întrevederii vor fi abordate aspecte de interes şi actualitate aflate pe agenda aliată, vizând stadiul şi perspectivele implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia din iulie 2016, cu accent asupra măsurilor de interes direct pentru ţara noastră, legate de consolidarea posturii de descurajare si apărare pe flancul estic și sporirea rolului Alianței în proiectarea stabilității”, preciza MAE într-un comunicat.

 

Teodor Meleșcanu se află luni la Bruxelles acolo unde va avea întrevederi bilaterale cu cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și cu Înaltul Reprezentat /Vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.

 

Vineri, ministrul Afacerilor Externe anunțase că va discuta cu oficialii europeni cu ”cărțile pe față” cu privire la ordonanța de urgență adoptată marțea trecută și abrogată duminică, măsură guvernamentală care a generat un val de manifestații de stradă fără precedent în România

.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22