Nume de premieri vehiculate de PSD: Dacian Ciolos, Vasile Dancu, Valeriu Zgonea

Paul Cristescu | 05.11.2015

In urma demisiei premierului Victor Ponta din functia de prim-ministru al Romaniei, au fost vehiculate mai multe nume pentru functia de sef al Guvernului.

Pe aceeași temă

 

Dacian Ciolos, fost comisar european: Nominalizarea mea este o pura speculatiePrintre numele vehiculate se numara si cel al fostului comisar european Dacian Ciolos, care in prezent este consilier special pentru securitate alimentara al presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude, arata ziare.com


Cioloş a declarat pentru Q Magazine ca "nu doreste sa comenteze speculatiile din aceste zile, iar nominalizare sa este o pura speculatie".


Vasile Dâncu: Este indecent sa vorbim despre asta

 

Sociologul Vasile Dancu, fost lider al PSD Cluj, se afla pe lista numelor vehiculate pentru preluarea conducerii Executivului. El a spus insa ieri ca deocamdata este neproductiv sa se vorbeasca despre cine va ocupa functia de premier. "Eu cred că este indecent să vorbim în momentul acesta, în timp ce oamenii îşi îngroapă morţii. Este chiar neproductiv în acest moment. Soluţia nu este să vorbim acum despre oameni. Cred că în acest moment este nevoie de o resetare a vieţii politice. Tinerii care au ieşit în stradă vor soluţii. Clasa politică să facă un pas în spate. Politicienii ar trebui să facă să caute o solutie cu Iohannis care să devină proiectul pentru 2016. Este nevoie de un consens şi de a opri lupta politică pentru 1 an.

 

CITITI SI: Pozitia partidelor in urma demisiei lui Victor Ponta: PNL vrea anticipate. PSD vrea sa ramana la guvernare. UDMR vrea tehnocrati

 

Ideea anticipatelor este o modalitate pentru a da o nouă legimitate. Este nevoie de 1 an de respiro. Partidele ar trebui să se ocupe de problemele lor. Orice intelectual din România îşi doreşte să facă parte dintr-un proiect. Oamenii ca mine pot să ajute Guvernul din afară. Problema este să ai cui să oferi analize. Viitoare echipă guvernamentală va avea succes dacă va aduce specilişti. În acest moment contează consesul.", a spus Dâncu la Realitatea Tv.


Dancu a fost consilier al lui Victor Ponta, al fostului sef SRI George Maior si al vicepremierului Gabriel Oprea.

 

Valeriu Zgonea
 

Conform unor surse citate de B1 presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ar fi de asemenea luat in calcul pentru functia de premier.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22