O saptamana de la tragedie: 600 de persoane, intr-un mars al tacerii pana la Club Colectiv

Iualian Popescu | 06.11.2015

La exact o săptămână de la izbucnirea incendiului din Club Colectiv, aproximativ 600 de persoane s-au adunat in parcul din Piata Unirii și au plecat într-un marș tăcut spre locul tragediei unde și-au pierdut viața 32 de persoane, scrie Mediafax.

Pe aceeași temă

Participantii la eveniment au ajuns la Colectiv, intr-o liniste desavarsita.

 

La locul tragediei, oamenii au depus candelele aprinse in locul special creat in fata clubului Colectiv, in care s-a produs incendiul in seara de 30 octombrie si in urma caruia au murit 32 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti.

 

Odată cu lăsarea serii, printre oamenii care deveneau tot mai numeroşi s-a aflat pentru scurt timp şi fostul jucător de tenis Ilie Năstase, iar venirea fotbaliştilor de la CFR Cluj, alături de staful tehnic, care au depus o coroană de flori şi au aprins lumânări în memoria persoanelor decedate, a coincis cu un mesaj declarat la portavoce de doi tineri.

 

Multe dintre lumânările şi candelele lăsate aici de cei care au venit în ultimele şapte zile erau încă aprinse şi alte câteva zeci au fost adăugate de persoanele care au poposit şi vineri, pentru câteva minute, la locul tragediei.

 

 

"O să ne lipsiţi, oameni frumoşi", este mesajul care domină mica Piaţă Bucur de pe un banner din pânză neagră, iar alături un altul punctează: "26 de ani de tristă agonie, câţi trebuie să mai moară pentru a trezi o Românie?".

 

Zeci de afişe cu mesaje însoţesc fotografii ale celor decedaţi rezemate de zidurile clădirii, iar printre miile de flori se zăresc şi câteva jucării.

 

În faţa clubului a a fost oficiată şi o slujbă de către mai mulţi preoţi veniţi cu vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

 

La bisericile din apropiere au bătut clopotele, marcând momentul în care, exact în urmă cu o săptămână, incendiul de la clubul Colectiv a provocat moartea a 32 de persoane și rănirea a peste 150.

 

Incendiul din Clubul Colectiv a avut loc în 30 octombrie, la ora 22.30. Acum, după o săptămână de la tragedie, mii de oameni vor ajunge aici, într-un marş al tăcerii. La aceeaşi oră, clopotele de la Patriarhia Română şi de la toate bisericile din Capitală vor bate în memoria celor 32 de tineri care şi-au pierdut viaţa în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war".

 

Ministrul interimar al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, anunța vineri la prânz că în spitalele din București mai sunt internate 127 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 în stare critică și gravă. Câțiva răniți vor fi transportați la spitale din străinătate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22