Oameni noi în politică: Ginerele baronului PSD Ilie Morega, propus de USR PLUS, prefect de Gorj

Laurentiu Gheorghe | 26.02.2021

Corneliu Răducan Morega, ginerele lui Ilie Morega, baronul PSD din anii 2000, condamnat pentru fapte de corupție, a fost nominalizat de Biroul Național USR să preia funcția de prefect în Județul Gorj

Pe aceeași temă

Corneliu Răducan Morega a fost propus de USR PLUS pentru funcția de prefect al județului Gorj, în urma unui vot din Biroul Național USR, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Corneliu Răducan Morega, arhitect de profesie, este ginerele lui Ilie Morega, fostul baron local din anii 2000, potrivit presei locale. Ilie Morega, care a trecut prin PSD, PRM, PNL și UNPR, a fost condamnat definitiv în 2011 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție într-un dosar instrumentat de DNA. Morega şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a obţine foloase necuvenite pentru partid în calitate de preşedinte al PNL Gorj, potrivit Agerpres.

Ginerele său, Corneliu Răducan Morega are studii de inginerie și arhitectură, conform Libertatea.ro. De peste 20 de ani, lucrează în mediul privat, ajungând să conducă unul dintre cele mai mari cabinete de arhitectură din Târgu-Jiu, potrivit comunicatului USR, care îl vrea prefect al județului din partea alianței USR PLUS.

La începutul lunii februarie, el declara în presa locală că nu își dorește să renunțe la conducerea firmei de arhitectură pentru postul de prefect, dar socrul său, Ilie Morega, l-a încurajat să accepte funcția. ”Mie mi-a spus că nu vrea. El are salariați și este șeful unei echipe. I-am spus: «vrei să fii senator, du-te prefect mai întâi». Nu trebuie să renunțe la firmă, legislația îi permite să rămână acționar”, a declarat Ilie Morega, citat de Jienii.ro.

CV-ul lui Dan Ilie Morega, conform Wikipedia

Dan Ilie Morega (n. 12 ianuarie 1946) este un politician român.

Înainte de 1989 a fost președinte al Cooperației de Consum din Gorj, unitate cu care a obținut de două ori titlul de Erou al Muncii Socialiste, fiind decorat de Nicolae Ceaușescu pentru rezultatele obținute. În anul 1996 a devenit prefect de Gorj cu susținere din partea PDSR, până atunci fiind consilier județean independent. În primăvara anului 2000 a candidat pe listele fostei Alianțe pentru România la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu. Morega a fost înscris și în PRM. A fost pentru scurt timp președinte al filialei județene Gorj a partidului PNL Câmpeanu iar în toamna anului 2004 a devenit liberal prin fuziunea partidului cu PNL. În iunie 2010 a demisionat din funcția de președinte al PNL Gorj și de membru al PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22