Octavian Berceanu: Incendiul de la Ploiești ar putea aduce „daune substanţiale de mediu”

Laurentiu Gheorghe | 02.06.2021

Peste 500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase au ars miercuri în incineratorul de deşeuri de lângă Ploieşti, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Pe aceeași temă

El adaugă că firma urma să fie racordată la utilităţi, pentru a-şi putea relua activitatea care fusese sistată în urma mai multor abateri. Incendiul ar putea aduce daune substanţiale de mediu, a mai spus Berceanu.

„500 și ceva de tone, 550, sunt deșeuri periculoase și nepericuloase - sau au fost și au ars”, a spus el, răspnzând la o întrebare a jurnaliștilor.

Berceanu spune că erau deșeuri de vopseluri, tonere, uleiuri și deşeuri din zona spitalicească și că, în cadrul anchetei care a fost deschisă în acest caz, urmează să se stabilească traseul deşeurilor şi, implicit, impactul concret asupra mediului al acestui incendiu.

„Acest incendiu ar putea aduce daune substanţiale de mediu, avem staţii care monitorizează. Vrem să începem o anchetă să vedem ce deşeuri au ars în interior. Au fost deşeuri periculoase şi nepericuloase. Când spun periculoase mă refer la vopseluri, tonere, uleiuri. Nepericuloase - diferite deşeuri din zona spitalicească, medicamente expirate, lucruri pe care ei le folosesc şi au expirat în zona spitalicească şi în zona de medicamente şi alte deşeuri. Incineratorul încă arde şi toată structura e aproape de colaps”, a spus Berceanu.

El a explicat că, anunţat că datorită vremii neobişnuit de reci pentru această perioadă, fumul generat de incendiu s-a ridicat la înălţime mare, astfel încât staţiile de monitorizare a calităţii aerului nu au înregistrat depăşiri ale valorilor noxelor în aer.

„Direcţia de înaintare a vântului a fost dinspre nord spre sud, masa de aer cald s-a ridicat destul de repede la o înălţime considerabilă pentru că temperatura a fost scăzută în această perioadă şi atunci am avut şi o disipare a acestor nori cu elemente poluante”, a spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22