Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare cu executare

Vlad Toma | 08.03.2016

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat astazi la sase ani si sase luni de inchisoare cu executare pe omul de afaceri Ilie Carabulea, pentru savarsirea unor fapte de coruptie in dosarul ASF – Carpatica, anunta televiziunile de stiri.

Pe aceeași temă

 

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva.

 

Dan Radu Rusanu, fostul presedinte al ASF judecat in acelasi dosar a fost achitat iar Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de finante Daniel Chitoiu, a fost condamnata la un an de inchisoare cu supendare, informeaza Digi24.

 

In dosarul "Carpatica", procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie 2014, pe fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF.

 

"Prin inițierea, respectiv, constituirea acestui grup infracțional, Carabulea și Mîrzac au reușit, în mod fraudulos, în perioada mai — decembrie 2013, să tergiverseze și să influențeze rezultatele unor controale dispuse de ASF față de societatea de asigurări deținută și controlată indirect de omul de afaceri, astfel încât să nu reiasă deficiențe grave. În acest scop, cei doi au recurs la cointeresarea financiară a mai multor funcționari ASF. Un alt obiectiv urmărit a fost acela de a menține societatea, în mod fraudulos, pe o poziție convenabilă în topul reclamațiilor privind activitatea acesteia pe anul 2013 și, implicit, creșterea artificială a gradului de încredere în raport cu potențialii clienți", susțin procurorii DNA.

 

"Concret, în schimbul protecției oferite (...), Carabulea a dispus, în mai 2013, ca un autoturism marca Audi A8 având valoarea de catalog de 81.370 euro să îi fie vândut la un preț subevaluat lui Mîrzac, sub disimularea unei tranzacții de vânzare-cumpărare între acesta și societatea de asigurări, iar în august 2013 i-a remis acestuia suma de 8.937,5 euro (39.141 lei), remitere justificată de invocarea unor clauze contractuale inexistente, prin hotărâri ale Consiliului de Administrație al societății de asigurare", mai spun procurorii.

 

Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL si SC Transcar SRL, societati prin intermediul carora detinea si controla in mod indirect societatea de asigurari Carpatica Asig SA, a fost trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals, potrivit DNA.

 

Ilie Carabulea, fiul său, Oprea Carabulea, și alți trei inculpați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în dosarul Carpatica Asigurări anchetat de DIICOT și în care au fost făcute mai multe percheziții săptămâna trecută.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22