Oprișan scapă porumbelul: „Statul paralel” l-a pus pe Dragnea președinte la PSD

Redactia | 19.03.2018

Marian Oprișan, longevivul președinte al PSD și CJ Vrancea, a relatat luni că Gabriel Oprea, pe atunci lider al UNPR, i-a recomandat să îl susțină pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte interimar al PSD, după ce Victor Ponta își dăduse demisia.

Pe aceeași temă

 

 

Inițial, prima opțiune a „statului paralel” a fost Valeriu Zgonea, dar Oprișan spune că „s-au sucit” după ce au văzut că liderii filialelor teritoriale, așa-numiții baroni locali, îl preferau pe Liviu Dragnea pentru a prelua puterea în partid.

 

„Am participat la o întâlnire cu Gabi Oprea, Zgonea și Liviu Dragnea. Şi la acea întâlnire Oprea mi-a recomandat să îl susţin pe Liviu Dragnea şi i-a recomandat şi lui Dragnea să fie foarte hotărât, pentru că «statul de drept» a hotărât ca el să fie preşedintele interimar al PSD. Cine era «statul de drept»? După ce lui Victor Ponta nu i-a ieşit planul să ajungă preşedintele României, pentru că poporul ăsta e foarte inteligent, s-a întâmplat un singurul lucru - poporul l-a respins, dar i-a păcălit Coldea pe toţi, că a fost băiat deştept. (...) Ponta nu a iubit niciodată preşedinţii de consilii judeţene că erau cei care îl trăgeau tot timpul de mânecă să nu facă tot soiul de porcării, pentru că noi suntem interfaţa cu cetăţenii. (...) Victor Ponta nu mai era preşedinte, demisionase. Gabi Oprea a spus că mă roagă să îl sprijin pe Liviu Dragnea foarte clar, şi lui Liviu Dragnea i-a spus: "prietene, am vorbit cu «statul de drept» şi «statul de drept este de acord să fii preşedinte interimar" (al PSD - n.r.). (...) Sistemul s-a sucit în ultimul moment în ceea ce îl priveşte pe Dragnea, pentru că «statul de drept» l-a susţinut pe Zgonea de fapt. Dragnea avea susţinerea membrilor PSD şi a membrilor CExN», a afirmat Oprişan, la Palatul Parlamentului, potrivit Ziare.com.

 

În plus, și Marian Oprișan a recunoscut că Liviu Dragnea mergea la chermezele organizate de SRI, unde era prezent și Florian Coldea și George Maior, reprezentanții de frunte ai „Statului paralel”. Mai înainte, despre legăturile lui Dragnea cu „statul paralel” au mai vorbit Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

 

El a recunoscut că „în PSD se tăcea pentru că le era frică de dosare (...) Şi, dacă vreţi, luaţi foarte frumos, şi vi-l pun la dispoziţie, apelul pe care Victor Ponta l-a făcut la sentinţa mea de achitare în procesul pe care l-am avut şi care a fost ordonat de Traian Băsescu. Deci Ponta a ordonat Secretariatului General al Guvernului să scrie la sfârşitul apelului că susţine şi roagă instanţa de judecată ca să admită apelul DNA şi să procedeze la condamnarea mea în acel dosar. Da, Victor Ponta a vrut să mă bage în puşcărie. (...) Victor Ponta este singurul care s-a ocupat de această chestiune, pentru că el era componentă a jocului care s-a făcut la vremea respectivă, joc în urma căruia a ajuns preşedintele PSD", a susţinut Marian Oprişan.

 

Săptămâna trecută, fostul preşedinte al UNPR Gabriel Oprea a afirmat că nu a discutat cu fostul director adjunct al SRI Florian Coldea despre ocuparea funcţiilor de conducere în PSD, adăugând că l-a susţinut pe Dragnea la Congresul PSD din 2015.

 

„Atunci am bătut palma cu Dragnea, i-am promis sprijinul meu”, a scris Oprea pe Facebook. El a spus că la întâlnirea cu Dragnea de la un restaurant din Capitală a fost însoţit de Marian Oprişan şi Ion Mocioalcă, în timp ce actualul lider al social-democraţilor a venit împreună cu Vasile Dîncu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22