Orban despre nominalizarea lui Cîțu ca premier după ce moțiunea e adoptată: Ăsta ar fi tupeu maxim

Laurentiu Gheorghe | 04.10.2021

Ludovic Orban a declarat luni că nu crede că vor fi parlamentari PNL care vor vota moțiunea PSD și că va renominalizat ca premier Florin Cîțu dacă va trece moțiunea: „asta ar fi un tupeu maxim”.

Pe aceeași temă

„Nu cred că vor fi parlamentari PNL care să voteze moţiunea de cenzură a PSD”, a spus fostul lider PNL, la Parlament, întrebat dacă parlamentari care îl susţin ar putea vota moţiunea de marţi.

Ludovic Orban a confirmat că va avea o întâlnire cu parlamentari ai PNL care îl susţin, şi a precizat că are întâlniri săptămânale cu cei care au fost alături de el, la Congres, pentru a vedea cum se poziţionează în perspectivă, dar şi să discute despre lucruri legate de viitorul politic al României, cum să se implice în soluţionarea crizei.

Despre un interimat prelungit, sau varianta ca preşedintele să vină tot cu varianta Florin Cîţu premier, Orban a spus: „Asta ar fi tupeu maxim, să vii cu Florin Cîţu. Nu e posibil aşa ceva, e o ipoteză care nu stă în picioare”, a mai afirmat el.

Ludovic Orban a mai spus că îşi păstrează intenţia de a demisiona de la şefia Camerei Deputaţilor, la expirarea celor 15 zile de ultimatum date conducerii partidului.

„Îmi voi da demisia personal. Am încercat să am o discuţie. Eu nu mi-am dat demisia direct la Camera Deputaţilor, pentru a lăsa posibilitatea colegilor mei să facă o negociere, care e legată evident de criza politică şi de modul în care se reaşează grupurile parlamentare, după moţiunea de cenzură.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22