Orban, despre pensiile militarilor: Este o bâlbâială inimaginabilă. Bolojan: PSD a minţit

I.g. | 01.08.2017

Liderii PNL au criticat luni intenţia Guvernului de a plafona pensiile speciale, Ludovic orban declarând că Executivul dă dovadă de ”o bâlbâială inimaginabilă”, în vreme ce Ilie Bolojan îi acuză pe social-democraţi că ”au minţit” prin omisiune, deoarece în campania electorală nu au vorbit despre acest subiect.

Pe aceeași temă

 

”Este o bâlbâială inimaginabilă pentru un Guvern într-o ţară europeană. Totul se face prin hei rup, prin improvizaţie. Nu există niciun plan. În conformitate cu declaraţiile Ministerului Muncii nu s-a avut în vedere impactul pe care îl are legea salarizării asupra pensiilor speciale, ceea ce mie îmi arată că acest Guvern nu mai trebuie să reglementeze, acest Guvern trebuie să plece acasă cât mai repede pentru că nu face altceva decât să creeze o criză gravă fără precedent în nişte domenii în care înainte de instalarea Guvernului era linişte şi toate lucrurile funcţionau bine”, a declarat Ludovic Orban.

 

”PSD în toată campania electorală nu a vorbit deloc despre faptul că va interveni asupra pensiilor speciale, că le va plafona sau că le va scădea. Se confirmă în aceste zile încă o dată că PSD a minţit în campania electorală cel puţin prin omisiune în acest caz electoratul făcând vorbire exclusiv de majorările de pensii pe care le vor aplica atunci când vor veni la guvernare”, a declarat, la rândul său, şi prim-vicepreşedintele PNL Ilie Bolojan.

 

Acesta din urmă a adăugat că ar trebui reduse categoriile care beneficiază de pensii speciale, spunând că cea mai sănătoasă formulă de plată a pensiilor şi de sustenabilitate a acestui sistem în anii următori este plata funcţiei de contributivitate, scrie News.ro.

 

”Din punctul meu de vedere, cu cât se limitează mai mult aceste categorii cu atât este mai bine pentru că orice s-ar spune, în aceşti ani, în România s-au majorat salariile pentru oamenii de decizie atât din sistemul de magistratură, din Camera Deputaţilor, din Senat, din administraţia publică locală, din Interne, din Apărare. Dacă s-ar aplica acest principiu al contributivităţii în mod cert oamenii aceştia ieşind la pensie la termen la o vârstă care menţine sustenabilitatea sistemului pe pensii au asigurate nişte venituri decente şi după perioada de pensionare”, a mai spus Bolojan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22