Orban despre reînchiderea restaurantelor din București: Deocamdată nu se pune această problemă

Laurentiu Gheorghe | 30.09.2020

Ludovic Orban a avut o videoconferință, la sediul MAI, cu ministrul Marcel Vela și prefecții. Premierul a precizat că rata de infectare în București este 1,32 de cazuri la mia de locuitori, sub 1,5.

Pe aceeași temă

Premierul a precizat că s-a discutat reînchiderea restaurantelor, iar această decizie este luată în toate localitățile în care raportul de infectare este mai mare de 1,5. Orban a fost întrebat și dacă restaurantele din București urmează să se închidă.

„1,32 este rata de infectare în București. Are o populație de 2,2 milioane de locuitori, nu de 1,8 milioane. Nu INS stabilește numărul de locuitori. Am discutat acest subiect, în localitățile unde se depășește raportul de infectare de 1,5, autoritățile iau această decizie. Nivelul de distanțare socială s-a redus și a crescut riscul de infectare”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a declarat că de săptămâna viitoare, se vor reintroduce restricții pentru persoanele care vin România.

„Primarii până la alegerile locale, multi dintre ei, s-au temut să ia decizii și impunerea măsurilor. Acum au deplină autoritate în reducerea numărului de infectări.

Am discutat cu colegii. Știți că nu am mai actualizat situația din alte țări pentru că am așteptat să fie ceva unitar la nivelul UE. Vom decide luni, în CNSU, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de îmbolnăviri mai mare decât cel din România.

Nu se va impune carantinarea dacă vin cu un test COVID și stau până în 3 zile pe teritoriul României.

Pentru ceilalți, care vor să stea mai mult, se va impune carantină pe 14 zile. În cazul în care nu doresc, în a 5-a zi vor putea face un test și vor ieși din carantină", a spus Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22