Orban: Localele și parlamentarele anticipate, posibil de organizat la sfârșitul lunii iunie

Redactia | 10.02.2020

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că alegerile locale și cele parlamentare anticipate ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii iunie.

Pe aceeași temă

Liderul PNL spune că ar putea fi nevoie de un punct de vedere al Curții Constituționale în ce privește posibilitatea ca ambele tipuri de alegeri să se desfășoare în aceeași zi, deși există o decizie a CCR care interzice asta. Orban spune, de asemenea, că trebuie luate în calcul și sărbătorile legale.

”În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie. Cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la B1 TV, preluat de Hotnews.ro.

În ceea ce privește alegerile anticipate, el a estimat că acestea ar putea avea loc cam în același interval de timp cu localele, dar nu în aceeași zi.

”Se pot face în iunie. Aproximativ în perioada 15 – 30 iunie”, a spus Orban.

Deputatul USR Stelian Ion spune că există o decizie a CCR care interzice organizarea celor două alegeri în aceeași zi.

”Lucrul ăsta (organizarea în aceeași zi - n.r) nu cred că este posibil, pentru că este o decizie a Curții Constituționale din 2012, dacă nu mă înșel, decizia 51, care în mod explicit spune că nu se pot organiza astfel de alegeri. La un moment dat, s-a promovat o astfel de lege, care permitea alegerea în același timp pentru locale și parlamentare și CCR a spus în mod explicit că nu se poate. Din punctul ăsta de vedere, nu ar trebui să se organizeze în același timp”, a precizat parlamentarul USR, la RFI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22