Orban respinge propunerea președintelui CJ Harghita ca purtatul măștilor în școli să fie facultativ

Laurentiu Gheorghe | 20.09.2020

Premierul Ludovic Orban a respins duminică propunerea președintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, ca purtarea măștilor în școli și grădinițe să nu fie obligatorie în județele aflate în scenariul verde.

Pe aceeași temă

„Este o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educatie al copiilor si, doi, acela de a proteja sanatatea copiilor si cadrelor didactice in carul procesului educational. Cea mai sigura masura de protectie este portul mastii. O astfel de propunere nu are niciun fundament, iar copiii sunt ascultatori, respecta aceasta regula la scoala. Nu inteleg de ce unii trebuie sa instige la nerespectarea acestei reguli. Isi asigura ei raspunderea pentru imbolnavirea copiilor la scoala, care pot duce virusul acasa? Isi asuma ei acest risc major?", a afirmat Ludovic Orban.

Președintele Consiliului Județean Harghita anunțase sâmbătă că va propune Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Harghita ca purtarea mastii in scoli generale și grădinițe sa fie facultativa la nivel local.

„Pentru ziua de luni am propus convocarea Comitetului Judetean pentru Coordonare si Conducere al Interventiei (CJCCI) Harghita, astfel incat sa avem o decizie comuna pentru sustinerea propunerii de modificare a ordinului comun referitor la purtarea mastii in gradinite si in clasele I-IV sa fie facultativa in judetele cu scenariu verde", a spus Borboly intr-o postare de sambata, pe Facebook.

Anterior, acesta a mai postat si pe contul sau de Facebook si un alt mesaj, in limba maghiara, in acelasi sens. "Vedem si simtim ca purtarea unei masti la gradinita si in clasa 1-4 cauzeaza probleme si probleme speciale copiilor. Se vede clar ca obligatia de a purta masca nu a fost cel mai bine gandita in Bucuresti. Va rugam sa trimiteti un certificat medical, un document, o declaratie, un film cu care sa putem documenta ca purtarea mastii este daunatoare copiilor", a transmis acesta urmaritorilor sai.

In judetul Harghita, de la debutul epidemiei COVID-19 in Romania si pana in prezent, au fost confirmate cu noul virus un numar de 876 de cazuri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22