Orban și cu Drulă îl susțin pe Nicușor Dan: Încă o dovadă a politizării ANI care hărțuiește opoziția

L. G. | 16.02.2023

Președintele USR Cătălin Drulă și liderul Forței Dreptei Ludovic Orban au reacționat după ce Agenția Națională de Integritate l-a acuzat pe Nicușor Dan de conflict de interese și incompatibilitate.

Pe aceeași temă

„Mizeria ANI de astăzi la adresa lui Nicușor Dan e doar încă o dovadă a politizării acestei instituții care hărțuiește politicenii și primarii din Opoziție. Nu e nicio întâmplare. Acesta este regimul Iohannis, pas cu pas către Belarus”, scrie Cătălin Drulă.

Președintele USR avertizează că instituțiile de control și verificare non-judiciare din statul român sunt sub controlul politic al PSD-PNL.

„Statul de drept șchioapătă grav în România. Judecători care îl servesc pe Ciucă și blochează ancheta de plagiat sunt promovați. Ministrul Justiției Predoiu știe sentințele dinainte de a fi pronunțate. DNA este lăsat fără resurse. Justiția e pusă sub papuc. Instituțiile de control și verificare non-judiciare sunt sub controlul politic al PSD-PNL. Rezultat: borfașii fură și dorm liniștiți. Iar politicieni onești din Opoziție care deranjează mafia primesc câte un ANI, câte un DLAF, câte o Curte de Conturi, câte un corp de control, câte un kompromat”, afirmă președintele USR Cătălin Drulă.

Liderul opoziției mai spune că se apropie ziua decontului pentru PSD și PNL și regimul corupt patronat de președintele Iohannis.

Ludovic Orban: Cui îi este frică de Nicușor Dan?

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, precizează că ANI a lansat nişte acuzaţii la adresa primarului Capitalei, Nicuşor Dan, fără a avea un suport legal şi „care îmbracă forma unei adevărate calomnii”, transmite News.ro.

El se mai întreabă, în contextul acuzaţiilor de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane ale ANI, dacă nu cumva în spate se află „tocmai cei care au fost deranjaţi de integritatea, cinstea şi legalitatea acţiunilor lui Nicuşor Dan ca primar general?”.

„Cui îi este frică de Nicuşor Dan? Nicuşor Dan este un om extrem de scrupulos în privinţa legalităţii, corectitudinii, moralităţii, integrităţii. Acest lucru este recunoscut de toţi cei care îi cunosc activitatea de primar general. Nici măcar numeroşii lui adversari politico-economici nu l-au atacat pe această temă. Prin comunicatul de astăzi, ANI lansează nişte acuzaţii la adresa lui Nicuşor Dan care nu au niciun suport legal şi care îmbracă forma unei adevărate calomnii. Pentru a da credibilitate demersului mai mult decât străveziu, ANI „produce” mai multe capete de acuzare. Nu se mulţumeşte doar cu incompatibilitatea, ci plusează cu conflict de interese administrativ, abuz în funcţie şi folosirea funcţiei pentu favorizarea unor persoane. Mai mult decât atât, ca să pună colac peste pupăză, anunţă că a trimis şi sesizări către prefect, Curtea de Conturi, Parchetul General şi «organele de urmărire fiscală»”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

El a adăugat că ANI a declanşat un asalt împotriva edilului general al Capitalei, însă nu are motive serioase să facă acest lucru.

„Dacă ne uităm mai atent la „faptele” pentru care ANI a declanşat acest asalt contra primarului general nu vedem nimic serios, decât interpretări forţate ale unor prevederi legale. Nicuşor Dan nu a fost director la niciuna dintre instituţiile subordonate. Nicuşor Dan a fost amendat de ISC ca primar general şi ar fi fost culmea să nu fie apărat în instanţă de direcţia juridică a Primăriei Capitalei. Am văzut reacţia lui Nicuşor Dan şi anunţul că va ataca în instanţă raportul ANI. Sunt convins că instanţele de judecată îi vor face dreptate. Pe de altă parte, dacă tot îl acuză ANI de abuz în funcţie şi de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, pun şi eu nişte întrebări. Nu cumva tocmai cei care au „fabricat” o asemenea făcătură de raport sunt cei care au săvârşit aceste infracţiuni? Nu cumva în spatele acestui demers scandalos se află tocmai cei care au fost deranjaţi de integritatea, cinstea şi legalitatea acţiunilor lui Nicuşor Dan ca primar general?”, a completat preşedintele Forţei Dreptei.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, joi, că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI, acuzând Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

Citește și Nicușor Dan, acuzat de ANI de abuz în serviciu și conflict de interese. Reacția primarului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22