Ordinul prin care Ramona Lile a fost retrogradată de la gradul de profesor la cel de conferențiar

Redactia | 16.04.2021

Revista 22 publică ordinul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, prin care Ramona Lile, rector la Universitatea din Arad, a fost retrogradată de la gradul de profesor la cel de conferențiar.

Pe aceeași temă

Ramona Lile are interdicția de a se mai înscrie 5 ani la vreo funcție superioară sau de conducere și își pierde și dreptul de a îndruma, controla și face parte din comisii de concurs.

Revista 22 publică acest ordin după ce acoliții și susținătorii acesteia ar fi lansat pe plan local ideea halucinantă că în lipsa publicării ordinului, deși emis, aceasta nu ar putea fi retrogradată,

Un ordin al ministrului educației a fost emis, așa cum prevede Legea 206/2004 coroborată cu Legea Educației, pentru punerea în aplicare a sancțiunilor stabilite de Consiliul Național de Etică-CNECSDTI pentru plagiatul multiplu al Ramonei Lile de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV): retrogradarea din gradul de profesor și „suspendarea, pe o perioadă determinată de timp de 5 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control sau ca membru în comisii de concurs”. Retragerea lucrărilor plagiate îi revine direct autoarei.

Funcția de rector este, practic, necompatibilă cu interdicțiile impuse de CNECSDTI. Rectorul face parte din anumite comisii prin fișa funcției, așadar, un rector cu drepturi suspendate nu mai poate să funcționeze. Această problemă o va rezolva Consiliul de Etică și Management Universitar-CEMU, căruia ministrul i-a adresat o cerere de examinare a cazului.

CEMU este un organism consultativ aflat în subordinea Ministerului Educației, cu misiunea de a dezvolta „cultura eticii și integrității în universitățile din România”. Marius Deaconu, membru CEMU, a confirmat pentru revista „22” că s-a înregistrat sesizarea ministrului considerată „o premieră”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22