OSCE despre Armistitiul din Ucraina: Nu avem acces in toate zonele de conflict, dar Acordul a fost respectat per ansamblu

Fara Autor | 15.02.2015

Pe aceeași temă

În ultimele 12 ore de la intrarea în vigoare, Armistițiul din Ucraina a fost în general respectat, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, ambasadorul Ertugrul Apakan, şeful Misiunii Speciale de Monitorizare (MSM) în Ucraina a OSCE, relatează agenţia rusă Tass, preluată de Mediafax.

Acesta a spus că oraşul Lugansk a fost bombardat duminică, spre ora locală 1.45, şi că o serie de episoade de încălcare a armistiţiului au fost raportate din zona oraşului Debalţeve. Membrii misiunii nu au reuşit să ajungă la Debalţeve pentru a constata care este situaţia.

Apakan a cerut trupelor ucrainene şi insurgenţilor proruşi să asigure reprezentanţilor OSCE accesul în toate teritoriile aflate în conflict.

Armistiţiul între forţele guvernamentale şi insurgenţii proruşi din regiunea Donbas (est) a intrat în vigoare duminică la ora 0.00 (0.00, ora României).

Membrii "formatului Normandia" - preşedinţii rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroşenko, francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel - au semnat un document final negociat de miercuri şi până joi, timp de peste 16 ore, cu privire la o soluţionare paşnică a conflictului ucrainean, iar Grupul de contact - reprezentanţii Kievului, separatiştilor, Moscovei şi OSCE - au negociat în paralel măsurile practice de punere în practică a înţelegerii, potrivit Mediafax.

Documentul prevede, între altele, armistiţiul care a intrat în vigoare în estul ţării, crearea unei zone demilitarizate de ambele părţi beligerante, retragerea armamentului greu de pe linia frontului, un schimb de prizonieri şi măsuri cu caracter politic pe termen lung, inclusiv alegeri în Donbas şi modificarea Constituţiei ucrainene, în vederea soluţionării conflictului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22