OUG: La parlamentare se va putea vota la orice secție din țară sau străinătate pe liste suplimentare

Laurentiu Gheorghe | 04.02.2020

Guvernul a modificat prin OUG legea alegerilor parlamentare. Românii vor putea vota, pe liste suplimentare, la orice secție din țară sau străinătate. Numărul parlamentarilor de Diaspora se dublează.

Pe aceeași temă

În plus, Diaspora va avea la dispoziție trei zile pentru a merge la urne, iar numărul parlamentarilor aleși de românii din străinătate va fi dublat.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că proiectul de ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor anticipate va reglementa situația în care se ajunge la alegeri parlamentare anticipate, deoarece în România nu există o astfel de reglementare precisă. Conform noii OUG, la parlamentare vor putea vota alegătorii indiferent de locul în care se află. Până acum, votul era permis numai în circumscripția din care făcea parte.

Ordonanta mai prevede cresterea numarului de parlamentari de Diaspora de la 2 la 4 senatori si de la 4 la 8 deputati. Premierul Ludovic Orban a acceptat proiectul.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu este revoltat: „Se legalizează turismul electoral”

Ciolacu a declarat, după ce în ședința Birourilor Permanente s-a decis ca votul pe moțiunea de cenzură să aibă loc miercuri, că prin noua OUG a lui Orban se legalizează turismul electoral.

„Am văzut că au venit şi cu o ordonanţă, după ce ne-am chinuit 30 de ani să scăpăm de turismul electoral, au venit cu o ordonanţă prin care au legiferat turismul electoral. Dacă românii acest lucru îşi doresc, îi invit să voteze în continuare cu Partidul Naţional Liberal. Se legalizează turismul electoral. Acum, turismul electoral e în floare, vom putea merge din județ în județ să votăm. Dacă dorim să ne întoarcem cu 20 de ani. Avantajează pe cei care sunt la putere și organizează alegerile. Au vrut să forțeze și alegerile pentru șefii consiliile județene și îl felicit pe ministru Justiției.

Nu am avut discuții nici cu domnul Orban, nici cu domnul Predoiu. Domnul Orban a vrut să dea OUG și domnul Predoiu a spus că nu se poate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22