Ovidiu Miculescu, presedinte director general al radioului public, urmarit penal

Dora Vulcan | 23.11.2016

Ovidiu Miculescu, PDG (presedinte director general) al Societatii Romane de Radiodifuziune este pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 1. El este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în același dosar au fost puși sub urmărire penală cinci actuali sau foști membri ai Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune:

  1. Alexandru Ducu Bertzi,
  2. Adrian Moise,
  3. Adelina Rădulescu,
  4. Ileana Savu,
  5. Ana Florea - acuzați de abuz în serviciu și conflict de interese.

 

Aceștia se adaugă altor cinci persoane puse sub acuzare săptămâna trecută:

  1. Andras Istvan Demeter
  2. Mirela-Ioana Fugaru (în prezent, membri în CA al SRR),
  3. Mihai Voicu,
  4. Stejărel Olaru
  5. Doina Moșneag (foști membri în CA al SRR).

 

Toți au fost chemați la sediul IGPR, pentru a lua la cunoștință faptul că pe numele lor a fost începută urmărirea penală.

 

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada iulie 2011 — ianuarie 2014, aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei", declară procurorii, citati de Agerpres.

 

 

Mai multe percheziții s-au desfășurat săptămâna trecută la sediul Societății Române de Radiodifuziune, precum și la sediul și punctul de lucru aparținând unei societăți comerciale cu care SRR a desfășurat relații comerciale, fiind puse în executare 11 mandate de aducere.

 

 

Miercurea trecută, Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că Mirela Ioana Fugaru, membru în CA al SRR, s-a aflat în conflict de interese, deoarece, în perioada 29 iunie 2010 — 29 iunie 2014, a participat și a votat, în cadrul ședințelor desfășurate la nivelul Consiliului de Administrație al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR.

 

Potrivit ANI, Mirela Ioana Fugaru a încheiat cu SRR mai multe contracte de prestări servicii pentru organizarea și monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul grupurilor de lucru, în valoare totală de 63.842 lei. 

 

 

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 — ianuarie 2014 aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

 

 

Activitățile de urmărire penală vizând probarea participației penale a suspecților s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor din cadrul I.G.P.R. — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și cu suportul informativ și tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale (DOS).

 

 

***

 

Unsprezece fosti si actuali membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune au fost pusi joi sub urmarire penala, pentru abuz in serviciu si conflict de interese, de Parchetul Judecatoriei sectorului 1. Printre ei: Mirela Fugaru, Stejarel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu, Doina Mosneag.

 

 

 

Radio România a transmis, joi, în legătură cu percheziţiile care au loc la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune(SRR) într-un dosar privind acordarea unor contracte, în care sunt vizaţi membri ai Consiliului de Administraţie, că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

 

 

Anchetatorii au facut percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

 

 

 


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22