Papa Francisc, mesaj de solidaritate pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Tudor Despina | 03.11.2015

Bucurestiul primeste un mesaj de solidaritate si de la Vatican, Papa Francisc exprimandu-si compasiunea pentru victimele incendiului din clubul Colectiv.

Pe aceeași temă

 

Papa i-a trimis un mesaj presedintelui Iohannis, prin intermediul secretarului de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin.

 

Suveranul Pontif “asigura familiile victimelor, autoritatile si intreaga natiune de sprijinul sau spiritual si ii incredinteaza milostivirii lui Dumnezeu pe cei care au murit intr-un incident atat de dramatic”, se arata in mesajul transmis presedintelui Romaniei, citat de Agerpres.

 

O exprimare publica cu privire la drama petrecuta la Colectiv a avut si arhiepiscopul romano-catolic. Prezent luni la clubul in care a izbucnit incendiul, Ioan Robu s-a rugat pentru victime.

 

N-am facut mare lucru pana acum sa schimbam, nu numai noi, Biserica, dar toata lumea, ceva, ca nu am protestat cand am intalnit si minciuna si coruptia si neglijenta, indiferenta”, a spus arhiepiscopul.

 

Cred ca n-am lucrat indeajuns pana acum, in acest 25 de ani, noi, bisericile, ca sa schimbam ceva in modul nostru de a gandi si de a actiona, ca uite noi inghitim foarte usor neglijentele, coruptia, minciuna, smecheria si toate acestea ni se par ca sunt nimicuri, insa vedeti circumstanta aceasta ne-a aratat ca acestea pot fi criminale”, a mai aratat Ioan Robu.

 

De asemenea, unul dintre cei trei actionari ai clubului Colectiv are o prima iesire publica, dupa incendiul de vineri noaptea: “Sunt impietrit de durere”, transmite Costin Mincu.

 

Am pierdut colegi și prieteni dragi în noaptea care ne-a îndoliat pe toți. Alții se zbat la margine de viață, pe paturi de spitale. Sunt cu ei, cu toți, în gând în fiecare clipă de acum și până când voi închide ochii”, a transmis Mincu prin intermediul avocatului sau, Vlad Hosu.

 

Am vrut să fac din Colectiv o poveste frumoasă, pentru că am crezut mereu în pasiunea mea cea mai mare: muzica. Povestea s-a sfârșit printr-un coșmar. O parte din mine a murit pe 30 octombrie la Colectiv. Aș vrea să pot șterge lacrimile de pe obrajii celor care-i plâng pe cei care s-au dus. În schimb, nu pot decât să stau cu capul plecat în fața judecății. Regret enorm tot ce s-a întâmplat”, spune Costin Mincu.

 

Toți cei trei acționari ai clubului Colectiv - Costin Mincu, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea - au fost reținuți luni seara, după aproximativ opt ore de audieri, pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Cei trei merg astazi in instanta cu propunere de arestare preventiva.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22