Parada militara de 1 Decembrie: Traian BASESCU, in Piata Constitutiei, Klaus IOHANNIS, la Alba Iulia

P.c. | 01.12.2014

Pe aceeași temă

Presedintele Traian Basescu participa la manifestarile dedicate zilei de 1 decembrie in Piata Constitutiei, in timp ce presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, va participa la manifestarile organizate la Alba Iulia. Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP vor participa, luni, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti, relateaza ziare.com


La eveniment participa si presedintele Traian Basescu. El a ajuns in Piata Constitutiei putin inainte de ora 11, ora programata pentru inceperea manifestarilor, a salutat trupele si a ascultat intonarea imnului national.

 

La parada de 1 Decembrie, militarilor romani li se vor adauga si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii.
 

In 2014 parada se desfasoara in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.
 

Aviatia militara nu va participa la parada, din cauza vremii nefavorabile, s-a decis in jurul orei 10,30. In Bucuresti este foarte frig, ninge des si vizibilitatea este scazuta.
 

CITITI SI: Dean Thompson, insărcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, felicita Romania de ziua Marii Uniri : Sunt mândru să numesc România aliat şi prieten al SUA

 

Presedintele ales, Klaus Iohannis, asteptat la Alba IuliaAproximativ 500 de persoane participa, luni, la deschiderea manifestarilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale, la eveniment fiind asteptat si presedintele ales Klaus Iohannis, transmite corespondentul Mediafax.
 

Manifestarile au inceput in jurul orei 9.30 cu festivitatile solemne de depuneri de coroane la statuile lui I.I.C Bratianu si Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia, urmate de ceremonii solemne la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul si la busturile Regelui Ferdinand si Reginei Maria din fata Catedralei Reintregirii.
 

Presedintele ales Klaus Iohannis este asteptat sa participe la o parte din manifestarile organizate la Alba Iulia. El ar urma sa fie prezent la parada militara, programata dupa ora 12.30.
 

Manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale cuprind atat momente solemne, cat si concerte in aer liber, spectacole de lasere si focuri de artificii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22