Parlamentul cere SRI sa informeze daca l-a filat pe patronul firmei Hexi Pharma

Vlad Toma | 23.05.2016

Accidentul rutier in care se crede ca si-ar fi pierdut viata Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, a dat apa la moara celor care considera ca exista o anumita implicare a serviciilor in acest caz.

Pe aceeași temă

 

Comisia de Control a SRI a redactat o solicitare catre serviciu in care ii solicita sa informeze daca a existat un filaj in cazul lui Dan Condrea, anunta Hotnews.

 

Sebastian Ghita, membru in Comisia de Control a SRI, a declarat pentru Tolo.ro ca va cere in Parlament ca "echipa de filaj sa faca publice raportul si filmul accidentului" in care a fost implicat Dan Condrea. 

 

Ghita a declarat ca, dupa un asemenea scandal era imposibil sa nu existe o echipa de filaj pe urmele lui Condrea: "După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mîncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale... Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot … indiferent cine l-a făcut (filajul, n.red.), Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat..."

 

Declaratiile lui Ghita au fost respinse insa de Cezar Preda, membru in comisia parlamentara de control al SRI, acesta precizand ca SRI nu ar fi avut dreptul de filaj in acest caz, conform Digi 24.

 

C.P. Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat saptamana trecuta ca este posibil ca un serviciu de informaţii sa fie implicat in activitatile Hexi Pharma deoarece exista numeroase semne de intrebare in privinta modului in care aceasta firma a reusit sa obtina atat de multe contracte fara licitatie si sa nu fie verificata de autoritati, functionand fara nicio problema desi dezinfectantii pe care ii vindea erau diluati.

 

"E evident că sunt niște nereguli care s-au produs, că practicile de liberă competiție nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spate s-ar afla inclusiv un serviciu secret, care folosește firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial pentru alte activități. Lucru care iarăși nu este normal.

 

Știți că în România e o veche discuție, dacă serviciile de informații e bine sau neindicat să facă activități comerciale... o să discut și cu colegii noștri din PSD – una dintre ideile pe care le am este de a cere comisiei de supraveghere a activității serviciilor să verifice dacă aceste informații au sau nu un fundament în ceea ce privește firma Hexi Pharma. Dacă sunt sau nu anumite legături care duc la serviciile de informații”, a spus Tariceanu, citat intr-un comunicat ALDE.

 

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, si-a pierdut viata duminica seara, in urma unui accident produs pe un drum din judetul Ilfov. Moartea lui Condrea va fi investigata de Parchetul General, de acelasi procuror care investigheaza si cazul Hexi Pharma.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22