Parlamentul Slovaciei respinge rezolutia UE legata de introducerea de cote obligatorii de repartizare a refugiaților din Marea Mediterana

P.c. | 25.06.2015

Pe aceeași temă

Parlamentul slovac a respins printr-o rezolutie decizia UE de a introduce cote de repartizare a refugiaților ajunsi in Europa prin Marea Mediterana, aflați în prezent în Italia și Grecia. Rezolutia adoptata de Parlamentul slovac prevede ca implicarea statelor UE in aceasta actiune să se facă pe baze voluntare, relateaza Agerpres.

 

Prim-ministrul Robert Fico a fost mandatat de Parlament să prezinte această poziție în cadrul structurilor europene, în primul rând la summitul european care începe joi, la Bruxelles.

 

Deputatii slovaci își exprimă 'profunda îngrijorare și regretul față de situația tragică a imigranților care ajung în Uniunea Europeană'. Rezoluția subliniază 'necesitatea solidarității între statele membre pentru a răspunde actualelor presiuni imigraționiste', dar și 'a responsabilității pentru adoptarea de măsuri vizând protejarea frontierelor externe ale UE'.

 

CITITI SI: Summit UE: Statele UE vor primi o parte dintre refugiatii ajunsi in Europa din Marea Mediterana. Cati vor ajunge in Romania

 

Parlamentul slovac consideră introducerea de cote obligatorii drept 'o soluție nesistematică la reinstalarea și relocarea imigranților', și respinge, totodată, 'orice punere sub semnul întrebării a primului pilon al sistemului Schengen, care este libertatea de circulație a persoanelor'.

 

Deputații slovaci cer instituțiilor Uniunii Europene să adopte o soluție cuprinzătoare la criza actuală, cu un accent deosebit pe eliminarea, împreună cu țările de origine și de tranzit, a cauzelor afluxului de imigranți, printre care sărăcia și traficul de persoane.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22