Parlamentul Suediei a votat pentru aderarea României la Schengen. Austria și Olanda se mai gândesc

L. G. | 02.12.2022

În acest moment, Austria se opune aderării României la Schengen, în timp ce Olanda ar fi de acord cu România dar are reticențe față de Bulgaria spune europarlamentarul Victor Negrescu.

Pe aceeași temă

Potrivit oficialilor români, după întâlnirea de la Atena din 7 decembrie a ambasadorilor UE se va ști dacă România va fi acceptată sau nu în Schengen.

O variantă de avarie ar fi ca România să fie acceptată, dar nu și Bulgaria, Austria și Olanda votând împotrivă. În acest caz procedurile vor fi întârziate iar intrarea efectivă a României în Schengen să aibă loc în luna martie 2023.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că, dacă România ar fi decuplată de Bulgaria, având în vedere că cele două țări au rezoluție comună și ar primi un vot comun, ar însemna decalarea perioadei de integrare în spațiul Schengen. Mai exact, am avea aderarea Croației pe căi rutiere începând cu 1 ianuarie 2023 și pe căi aeriene din martie. În cazul în care se va face decuplarea României de Bulgaria, țara noastră va intra în Schengen pe toate căile în luna martie 2023 pentru că trebuie să parcurgem noi pași administrativi.

„Momentul cheie privind extinderea spațiului Schengen va fi în data de 7 decembrie, cu ocazia reuniunii ambasadorilor statelor membre UE, în care se decide ordinea de zi finală a Consiliului de Justiție şi Afaceri Interne. La acest moment Austria se opune deschis, iar Olanda exprimă reticențe mai ales față de Bulgaria. Croația are girul tuturor statelor membre”, a scris Negrescu, vineri, pe Facebook.

Citeste si: Aderarea României la spațiul Schengen mai depinde doar de Austria

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22