Participanților români la evenimentele de la Cimitirul din Valea Uzului li s-a deschis dosar penal

Laurentiu Gheorghe | 07.06.2019

Poliția Bacău a început ancheta penală față de cetățenii români care au distrus joi poarta de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului a transmis Jandarmeria.

Pe aceeași temă

Joi, când s-a sărbătorit Ziua Eroilor, mai mulți participanți la această comemorare au forțat intrarea în cimitir care fusese închis de partea maghiară reprezentată de Primăria Sânmartin.

Imaginile de la fața locului arată cum mai mulți români au intrat în cimitir prin spate, sărind gardul, și apoi au distrus poarta. Ei au evitat în acest mod cordonul de jandarmi care proteja intrarea. Odată distrusă poarta, sute de români au intrat în cimitir.

„După terminarea manifestației, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la fata locului, respectiv distrugerea porții de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum și în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și a identificării persoanelor implicate”, se arată în comunicatul citat.

Jandarmeria arată în comunicat că „deși au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situații care să impună intervenția în forță sau alte măsuri speciale”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22