Patru candidați înscriși în cursa pentru funcția de procuror general al României

Laurentiu Gheorghe | 29.03.2019

În ultima zi în care se mai puteau depune candidaturile, s-au mai înscris fostul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a procurorului general, Daniela Scutea.

Pe aceeași temă

Aceștia vor concura cu actualul procuror-șef Agustin Lazăr și procurorul DIICOT Marian Drilea, a anunțat Ziare.com citând surse judiciare.

Daniel Horodniceanu s-a înscris și la selecția pentru procurorul european din partea României, însă interviul a fost amânat de ministrul Justiției, care a fost in concediu, „pentru o data care va fi anunțată ulterior”, fără a da alte explicație.

Daniel Horodniceanu a fost șef al DIICOT în perioada 2013-2018 și a candidat și pentru un al doilea mandat la conducerea structurii de parchet, dar ministrul Tudorel Toader l-a nominalizat pe procurorul Felix Bănilă, propunere acceptată de președinte.

Gabriela Scutea este procuror la Parchetul Curtii de Apel Brasov si a fost procuror general adjunct al Romaniei (2006-2013), in perioada in care Laura Codruta Kovesi conducea Parchetul General. A ocupat si functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei.

Scutea a candidat si pentru sefia DNA, in 2018, dar ministrul Tudorel Toader a nominalizat-o pentru aceasta functie pe Adina Florea, propunere respinsa de presedinte.

Lista persoanelor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviului se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, in 29 martie.

Candidatii participanti la selectie vor sustine, in perioada 3-4 aprilie, un interviu cu ministrul Justitiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22