Percheziţi la Poliţia Bihor. Chestorul Liviu Popa, vizat de ancheta DNA

E.b. | 19.09.2016

Percheziţii la Inspectoratul de Poliție Judeţean Bihor. Procurorii DNA Oradea au descins, luni dimineaţa, la sediul IPJ Bihor pentru percheziții într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse, vizat de anchetă ar fi chiar şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa (foto).

Pe aceeași temă

 

Procurorii DNA Oradea au descins, luni dimineaţa, la sediul IPJ Bihor pentru percheziții într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse, vizat de anchetă ar fi chiar şeful Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa, scrie vocea.biz.ro.

 

Acţiunea se desfăşoară în acelaşi dosar în care procurorii au descins în percheziţii şi la Poliţia Beiuş, Pietroasa respectiv Cărpinet, conform ebihoreanul.ro.

În acest caz, procurorii fac cercetări pentru suspiciuni privind infracţiuni de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2014 – 2016.
 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a refuzat să facă orice precizare, scrie ebihoreanul.ro

 

Într-o cauză legată tot de Liviu Popa, procurorii DNA l-au audiat luni dimineața și pe copreședintele PNL, Vasile Blaga. Liderul PNL a declarat, după audierile de la sediul DNA din Bucureşti, că a dat declaraţii în calitate de martor într-un dosar legat de implicarea lui Liviu Popa într-un accident auto

 

 Blaga spune că l-a rugat pe şeful Poliţiei Bihor să îi pornească din când în când maşina, aceasta fiind un Diesel din 2001. Şeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe centura municipiului Braşov, la începutul lunii septembrie. Ofiţerul, aflat în drum spre Bucureşti, a intrat cu maşina pe contrasens, în depăşirea unui autotren, şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus.

 

“Nu a fost nimic grav, de altfel eu îmi continui drumul spre Bucureşti cu aceeaşi maşină. Am vrut să depăşesc un TIR, am ieşit pe contrasens şi am lovit o maşină care venea din faţă”, a declarat atunci şeful Poliţiei.

 

Pe de altă parte, descinderea de luni din Bihor este a treia rundă de percheziții a Serviciului Teritorial Oradea al DNA, din ultimele luni, în unități de Poliție din județ, conform vocea.biz.ro.

 

După primele percheziții, cele din zona Beiuşului, DNA Oradea a anunțat că procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2014 – 2016.

 

Liviu Popa a revenit în fruntea Inspectoratului Judetean de Poliție Bihor în anul 2012. În  perioada 23.11.2010 – 15.05.2012, el a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22