Perchezitii la primaria Sectorului 5 din Bucuresti. Suspiciunile: ABUZ in serviciu, TRAFIC si CUMPARARE de INFLUENTA. Marian Vanghelie: Politistii au sigilat birourile. Nu se fac perchezitii in biroul meu

T.d. | 19.12.2014

Pe aceeași temă

Sediul primariei Sectorului 5 din Bucuresti este vizat de perchezitii, intr-un caz privind abuz in serviciu, trafic si cumparare de influenta. Sunt vizati mai multi functionari, suspectati ca acordau ajutoare preferentiale, potrivit Romania Libera.

UPDATE: Mii de bucureşteni ar fi primit ilegal ajutoare sociale, cu sprijinul unor persoane care spuneau că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le solicitau în schimbul intervenţiilor între 100 şi 200 de lei din suma primită lunar de aceştia, au declarat surse judiciare, potrivit Romania Libera.

Potrivit surselor citate, în cauză ar fi implicate şapte sau opt persoane, care ar fi convins mai mulţi bucureşteni că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le pot obţine ajutoare sociale.

În schimbul intervenţiilor pentru acordarea ajutoarelor sociale, aceste persoane solicitau aproape jumătate din banii încasaţi de beneficiari. Astfel, dintr-un ajutor social de 400 de lei, aceste persoane ar fi perceput între 100 şi 200 de lei lunar, au precizat sursele judiciare.

 

Din primele informatii, primarul Marian Vanghelie nu este vizat de acest control.

Politistii au sigilat birourile”, a declarat Marian Vanghelie, la B1, in aceasta dimineata. “Nu se fac perchezitii in biroul meu”, a mai spus edilul.

Parchetul Tribunalului Bucuresti transmite ca, in aceasta cauza, se efectueaza urmarirea penala pentru posibila savarsire a unor “infractiuni de trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu, in legatura cu procedura de acordare a unor ajutoare sociale”, potrivit unui comunicat de presa, potrivit Mediafax.

La percheziţii participă procurori şi 120 de poliţişti. Cercetările sunt făcute de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Politistii mai efectueaza alte 24 de astfel de actiuni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22