Peste 20 de persoane ranite in clubul Colectiv raman internate in tara si in strainatate

Tudor Despina | 04.01.2016

Mai mult de 20 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv raman in continuare internate in spitalele din tara si din afara granitelor.

Pe aceeași temă

 

21 de oameni raniti in incendiul produs in clubul Colectiv din Bucuresti, in 30 Octombrie 2015, raman internati in unitatile medicale nationale si internationale, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sanatatii.

 

Astfel, in Bucuresti raman internate trei victime ale incendiului, una dintre acestea fiind in continuare in stare critica. Doi pacienti sunt localizati la Spitalul de Urgenta, in timp ce al treilea e internat in Spitalul CC Iliescu.

 

Restul de 18 oameni sunt internati in spitalele din strainatate, dupa cum arata datele centralizate de Ministerul Sanatatii:

 

  • 2 persoane internate in Austria (stare stabila);
  • 8 persoane internate in Belgia (stare stabila);
  • 2 persoane internate in Olanda (stare stabila si tratament ambulatoriu);
  • 2 persoane internate in Germania (stare stabila si tratament ambulatoriu);
  • 3 persoane internate in Marea Britanie (stare stabila);
  • o persoana internata in Israel (stare stabila).

 

63 de oameni au murit in urma incendiului din 30 Octombrie 2015, in clubul Colectiv. Dintre acestea, 27 au murit in incendiu, 24 in spitalele din tara si alte 12 persoane au pierdul lupta pentru viata in unitatile medicale din afara granitelor. 78 de persoane au fost externate pana la acest moment in urma, toate acestea fiind ingrijite in spitalele din tara. Alte 39 de persoane au fost transferate in unitati sanitare din afara tarii.

 

La jumatatea lunii Decembrie 2015, Ministerul Sanatatii anunta ca toti pacientii raniti in incendiul din clubul Colectiv vor fi transferati la spitale din strainatate. Decizia Ministerului venea in contextul informaţiilor legate de faptul că unii dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi din Bucureşti ar fi murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

 

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a declarat in urma acestor informatii ca intr-adevar infecţiile din spitale au provocat moartea unora dintre victimele incendiului din clubul Colectiv. Ministrul a precizat insa ca, desi situatia era cunoscuta, e greu de controlat. 

 

"Absolut intotdeauna, in astfel de situatii, infectiile din spitale sunt cauze inclusiv pentru deces. Stim acest lucru. Nu e o noutate. Nu avem de ce sa o ascundem si nu avem de ce sa o minimizam. Dar nu e singura cauza. Acesti pacienti aveau nu numai o leziune externa vizibila, ei aveau leziuni pulmonare foarte severe. Ei sunt pacientii care, din pacate, s-au prapadit. Acesti pacienti au o imunitate extrem de afectata. Asupra acestor pacienti se fac manopere repetate, invazive", a argumentat ministrul Sanatatii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22