Petre Daea:Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos?Îi este ruşine de televiziuni.Se jenează

Dora Vulcan | 24.09.2017

Antologia râsului, pe care ține neapărat să o scrie ministrul Agriculturii, se completează cu o nouă declarație. De astă dată, Petre Daea spune că motivul pentru care oile merg cu capul în jos e dat de jenă: le este rușine de televiziuni.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Aparent inofensivul Daea schimbă, astfel, registrul glumelor sale lansând un atac perfid la adresa televiziunior care i-au popularizat nestematele pe care le emite de când este ministru. ”Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară”, este directiva dată de Daea televiziunilor. Ce se face că nu înțelege Petre Daea este că nimeni nu pune la îndoială importanța oilor ci doar îndârjirea cu care el se expune ridicolului prin perlele pe care le emite de la înălțimea unei funcții în care are responsabilitatea administrării unuia dintre cele mai importante ministere.

 

 „Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”, a declarat Petre Daea, pentru Libertatea.

 

Ministrul nu e la prima declarație de acest fel, de când a preluat portofoliul agriculturii. În luna iulie, Petre Daea spunea că „oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”.

 

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, spunea ministrul Agriculturii în urmă cu două luni.

 

În mai, Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba brand de ţară al României, frunza, cu oaia. „Oaia este o statuie vie”, afirma el cu acest prilej, adăugând că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu. „Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, afirma Daea la acea vreme.

 

 

 

 

 

 

foto Angelo Brezoianu, Agerpres

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22