Petre Roman isi PIERDE mandatul de parlamentar, dupa ce a fost declarat incompatibil de ANI

P.c. | 29.01.2015

Pe aceeași temă

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca plenul Camerei Deputatilor va lua act de incetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut Camerei Deputatilor revocarea din functie a lui Petre Roman, dupa constatarea unei stari de incompatibilitate in ceea ce-l priveste. Raportul ANI a ramas definitiv, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anuntat ca nicio contestatie nu a fost facuta in acest caz, relateaza stiripesurse.ro

 

"În şedinţa de plen de luni, înainte de ora prim-ministrului, vom lua act de încetare mandatului domnului Petre Roman. Biroul permanent a solicitat Comisiei juridice ca până atunci să facă un raport pe acest subiect", a declarat Zgonea la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

 

Potrivit preşedintelui Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciucă, şedinţa pentru discutarea cazului Petre Roman va avea loc luni, în jurul orei 14,00, înainte de şedinţa plenului.

 

ANI a informat pe 12 ianuarie că raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare."În vederea aplicării sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie şi a interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani, Agenţia a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a stării de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014.

 

CITITI SI: Agentia Nationala de Integritate cere Camerei Deputatilor REVOCAREA lui Petre Roman din functie. Reactia lui Petre Roman

 

Menţionăm faptul că instanţa competentă, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, a comunicat Agenţiei faptul că pe rolul Secţiei a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal nu există nicio contestaţie formulată de Petre Roman împotriva raportului de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate", se arată într-un comunicat al ANI.

 

ANI a constatat în martie 2014 că Petre Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22