Philip HAMMOND, ministrul de externe al Marii Britanii, in vizita la BUCURESTI. IOHANNIS subliniaza necesitatea aplicarii depline a principiului LIBEREI CIRCULATII a persoanelor

P.c. | 14.01.2015

Pe aceeași temă

Philip Hammond, ministrul afacerilor externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, s-a intalnit, in cadrul vizitei efectuate la Bucuresti, cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu ministrul de externe Bogdan Aurescu. Presedintele Iohannis a subliniat in intalnirea cu Hammond nevoia respectarii principiului liberei circulatii in UE, relateaza Hotnews.

 

"Vizita ministrului afacerilor externe din Marea Britanie reprezinta o noua oportunitate pentru diversificarea si aprofundarea relatiilor bilaterale romano-britanice si contribuie la  consolidarea dialogului politico-diplomatic dintre cele doua tari.

 

In contextul aniversarii, in acest an, a 135 de ani de relatii diplomatice romano-britanice, ministrul Bogdan Aurescu si omologul sau britanic vor avea un schimb de opinii cu privire la modalitatile de valorificare optima a Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari, atat la nivel politic, cat si la nivel sectorial. In cadrul convorbirilor vor fi abordate, totodata, aspecte ce tin de intensificarea si diversificarea cooperarii economice, pe fondul tendintei ascendente din ultimii ani a relatiilor comerciale bilaterale si care sa contribuie la stimularea investitiilor britanice in Romania," se arata in comunicat. 
 

De asemenea, vor fi dezbatute subiecte de interes comun ale agendei europene, cu accent pe securitatea energetica, libera circulatie, politica de extindere a UE si relatiile cu Balcanii de Vest, dinamica Parteneriatului Estic din perspectiva evolutiilor recente din vecinatatea estica a Uniunii, parcursul european al Republicii Moldova.
 

O atentie particulara va fi acordata si stadiului implementarii concluziilor Summit-ului NATO din Marea Britanie din septembrie 2014, precum si combaterii terorismului, luptei contra ISIL, situatiei din Siria si Egipt, dosarului nuclear iranian si situatiei din Afganistan.

 

Klaus Iohannis, catre ministrul de Externe britanic: Principiul liberei circulatii a persoanelor in UE trebuie aplicat pe deplin

 

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri, la Cotroceni, pe ministrul de Externe britanic Philip Hammond, ocazie cu care seful statului a reiterat necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor asa cum este acesta prevazut in tratatele UE, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa cittat de Hotnews.

Klaus Iohannis a aratat, in acest context, ca Romania va continua sa se asigure, alaturi de Comisia Europeana, si in dialog cu toate statele membre ale UE, ca drepturile cetatenilor romani, in calitate de cetateni europeni, sunt pe deplin respectate.

 

Cititi comunicatul integral transmis de Presedintie

 

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 14 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, domnul Philip Hammond. In cadrul intalnirii, cei doi interlocutori si-au exprimat aprecierea fata de calitatea cooperarii bilaterale in domeniile de securitate si aparare si au incurajat aprofundarea si intensificarea acesteia. 

Domnul Presedinte Iohannis a subliniat dorinta Romaniei de a-si canaliza eforturile in scopul valorificarii optime a potentialului considerabil al Parteneriatului Strategic romano-britanic atat la nivel politic, cat si economic. 

De asemenea, domnul Presedinte a reiterat necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor asa cum este acesta prevazut in tratatele UE. In acest context, Romania va continua sa se asigure, alaturi de Comisia Europeana, si in dialog cu toate statele membre ale UE, ca drepturile cetatenilor romani, in calitate de cetateni europeni, sunt pe deplin respectate. Romania apreciaza sprijinul constant pe care Marea Britanie il acorda aderarii la spatiul Schengen. 

Cu ocazia intalnirii sale cu ministrul britanic, domnul Presedinte Klaus Iohannis a subliniat ca Uniunea Europeana este un proiect de succes si ca, prin unitate si solidaritate, statele membre pot face fata oricaror dificultati.

Departamentul de Comunicare Publica 
14 Ianuarie 2015

 

Philip Hammond, primit de Victor Ponta la Palatul Victoria

 

 Primul Ministru Victor Ponta l-a primit miercuri dimineata la Palatul Victoria pe ministrul britanic de externe Philip Hammond, aflat in vizita oficiala in Romania. Discutiile au abordat mai multe dosare de interes bilateral si european, intre care modalitatea de consolidare si intensificare a relatiilor strategice dintre Romania si Marea Britanie, in special pe palierele economic, de securitate si aparare. O componenta importanta a Parteneriatului Strategic o reprezinta cooperarea economica, cei doi oficiali salutand nivelul record al schimburilor comerciale de anul trecut si potentialul lor de crestere, se arata intr-un comunicat al Guvernului, citat de Hotnews.
 

"Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de evolutiile recente la nivelul Uniunii Europene si in vecinatatea acesteia, cu accent pe identificarea unor masuri adecvate pentru a face fata provocarilor actuale in plan economic si de securitate. Primul Ministru Victor Ponta a reafirmat importanta respectarii principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, inclusiv principiul liberei circulatii a persoanelor, si a evidentiat impactul pozitiv in plan economic al acesteia", mai precizeaza comunicatul citat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22