Pislaru este stupefiat, dupa ce Dragnea i-a cerut lui Ciolos amanarea reducerii unor taxe

E.b. | 14.12.2016

PSD trebuie sa isi asume amanarea reducerii taxelor, a scris pe Facebook Dragos Pislaru, ministrul Muncii, dupa ce Liviu Dragnea i-a cerut lui Dacian Ciolos sa amane cateva reduceri de taxe care ar fi trebuit sa intre in vigoare la 1 ianuarie.

Pe aceeași temă


 
 

Incredibil, dar adevărat - PSD începe abia acum sa se gândească cum sa pună in practica promisiunile electorale - aflam ca de fapt vor sa modifice Codul Fiscal si sa nu mai scadă taxele asa cum ei înșiși au decis in urma cu un an. Unde scria asta in Programul lor de guvernare? Cum ramane cu minciuna prin omisiune? Cum ramane cu siguranța de pana acum ca erau bani pentru toate promisiunile?
Pentru asa ceva trebuie sa iși asume singuri prorogarea! Sa înțeleagă lumea cum e cu gardul si leopardul!
#IndraznimSaFimMintiti 
#DemocratieDaMinciunaNu, a scris Dragos Pislaru, ministrul Muncii, pe Facebook.

 

Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a declarat, marti, ca premierul Dacian Ciolos si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au avut marti dimineata o convorbire telefonica, in cadrul careia au discutat despre prorogarea unor termene ale unor masuri fiscale.

 

Liviu Dragnea a anuntat, in 7 decembrie, ca PSD are in vedere trei directii majore ale bugetului de stat pe 2017 - cresterea veniturilor populatiei, investitii masive in mai multe domenii si reducerea taxelor, adaugand ca social-democratii sunt pregatiti sa prezinte proiectul de buget in Parlament in maximum 10 zile de la instalarea Guvernului.

 

Cu toate acestea, Liviu Dragnea i-a cerut actualului premier, Dacian Ciolos, sa amane cateva reduceri de taxe care ar fi trebuit sa intre in vigoare la 1 ianuarie, cu toate ca aceste diminuari de biruri sunt incluse tocmai in Codul Fiscal elaborat in vremea Cabinetului Ponta.

 

Si clarificarea finala de la Sefu': "acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal, a mai scris Pislaru pe pagina sa de Facebook.
 

Daca PSD a descoperit ca are probleme, sa iși asume ei deciziile. Tehnic, modificarea Codului Fiscal cu doua saptamâni înainte de intrarea programată in vigoare a măsurilor este ilegală si încalcă orice principiu de predictibilitate. Figurativ, neaplicarea reducerilor de taxe programate la 1 ian 2017 înseamna un pumn in gura dat mediului de afaceri in condițiile in care toate firmele luaseră in calcul aceste evoluții pentru planurile lor de afaceri.
Sa urmărim cum se vor implementa si celelalte promisiuni electorale si ce se ascunde de fapt in spatele acestora. Începutul este promițător.

#DemocratieDaMiniciunaNu

  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22