Planul UE pentru combaterea traficului de imigranti in Mediterana

T.d. | 18.05.2015

Pe aceeași temă

Uniunea Europeana (UE) decide in mod oficial lansarea unei ample operatiuni navale pentru combaterea traficului de imigranti in Mediterana.

Anuntul a fost facut luni de Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Federica Mogherini, si vine in contextul unor naufragii soldate cu numeroase victime, potrivit France Fresse si DPA, citate de Agerpres.

Decizia de instituire a unei operatiuni navale a UE in scopul distrugerii <<modelului de business>> al retelelor de calauze si de traficanti in Mediterana tocmai a fost adoptata”, a scris Mogherini pe Twitter.

Documentul in cauza a fost adoptat de cei 28 de ministri de Externe ai UE, dupa o reuniune cu omologii de la Aparare si prezinta etapele misiunii.

Acum incep pregatirile. Sper ca totul va fi gata pentru lansarea operatiunii inca din iunie”, dup ace vor fi stabilite contributiile statelor membre in ce priveste personalul si mijloacele de aplicare, a mai arata sefa diplomatiei europene.

Potrivit documentului adoptat, fortele vor putea lansa din iunie “detectarea si supravegherea filierelor de imigratie prin culegere de informatii si patrule in largul marii”, fara aprobarea ONU.

Totusi, orice operatiune in forta va necesita adoptarea unei rezoltii a Organizatiei Natiunilor Unite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22