PNL București alege sâmbătă între Ciprian Ciucu și Violeta Alexandru

Laurentiu Gheorghe | 23.07.2021

Pentru șefia PNL București concurează primarul Sectorului 6, Ciprian Ciuc, aflat în tabăra premierului Florin Cîțu și Violeta Alexandru, susținută de actual lider, Ludovic Orban. Alegerile au loc sâmbătă.

Pe aceeași temă

Ciprian Ciucu e sprijinit în proporție de 90% de sectoarele 6, 2 și 4, susțin surse politice citate de ziare.com. În prezent, Ciucu conduce Organizația PNL Sector 6, pe care o controlează în mare măsură. Totuși, mai sunt și adepți ai președintelui Ludovic Orban. Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, și Monica Anisie, liderul PNL Sector 2, fac parte din echipa premierului Florin Cîțu la congresul din toamnă, deci sunt tot de partea lui Ciucu.

Ciprian Ciucu a negociat și cu Ludovic Orban, și cu premierul Florin Cîțu susținerea pentru congres. Ambii i-au promis șefia PNL București și candidatura pentru Primăria Capitalei la alegerile locale din 2024, susțin sursele citate. În final, Ciucu a ales să meargă cu Cîțu.

Violeta Alexandru e susținută de filialele 3 și 5, pe care Ludovic Orban le controlează cu mână de fier. Diferența va fi făcută de PNL Sector 1, filială împărțită. Președintele Sebastian Burduja e de partea premierului Cîțu, însă majoritatea delegaților din Sectorul 1 sunt pro-Orban.

„Ciucu e favorit, pentru că mulți delegați din Sectoare au o relație foarte rece cu Violeta Alexandru, chiar dacă sunt de partea lui Orban în competiția cu Cîțu. Nu va fi un vot pro-Ciucu, ci un vot anti- Violeta Alexandru", susțin sursele citate.

În cazul în care Ciprian Ciucu va câștiga șefia PNL București, iar Florin Cîțu se va impune la Congresul PNL în fața lui Orban, în 2024 Ciucu va fi candidatul PNL pentru Primăria Capitalei. Dacă Orban se impune, candidat la locale va fi Nicușor Dan, aflat într-o relație foarte apropiată cu actualul șef al PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22