PNL cere demisia lui Zgonea de la sefia Camerei pentru votul prin corespondenta

Tudor Despina | 08.10.2015

Liberalii il vor plecat “urgent” pe social-democratul Valeriu Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor pentru felul in care gestioneaza votul prin corespondenta. Mai mult, sustine opozitia, atitudinea aratata de PSD pe aceasta tema variaza intre cinism si nepasare.

Pe aceeași temă

 

Proiectul votului prin corespodenta continua sa provoace mai mult scandal decat solutii. Dupa demisia liberalului Mihai Voicu de la sefia Comisiei de cod electoral, acum PNL il acuza pe seful Camerei Deputatilor pentru tergiversarea unei finalitati in aceasta chestiune.

 

Astfel, deputatul liberal Ovidiu Raetchi cere plecarea “urgenta” a lui Valeriu Zgonea (PSD) de la sefia Camerei, pentru felul in care gestioneaza problema votului prin corespondenta.

 

"Am impresia că Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea, cuprinși de beția puterii în PSD, pentru că se văd deja în postura de unici lideri ai partidului, cred că îi pot călca în picioare pe românii din Diaspora. Spre stupoarea mea, observ că Valeriu Zgonea a mai găsit un pretext stupid pentru a amâna votul prin corespondentă și dă vina pe Autoritatea Electorală Permanentă. Mai mult, spune că votul ar putea fi adoptat de-abia în februarie 2016”, arata Raetchi intr-un comunicat citat de Agerpres. Liberalul acuza “modul sinistru si ticalos” in care Zgonea abordeaza chestiunea votului prin corespondenta.

 

Reactia vine dupa ce Zgonea a spus la RFI ca o solutie in privinta votului prin corespondenta ar putea fi data “la inceput de sesiune viitoare, undeva in februarie”.

 

Mai mult, seful Camerei Deputatilor muta responsabilitatea la Autoritatea Electorala Permanenta, despre care spune ca intarzie cu un proiect in acest sens.

 

De cealalta parte, secretarul general al PNL, Marian Petrache, a spus la randul sau ca atitudinea aratata de social-democrati in privinta votului prin corespondenta oscileaza intre cinism si nepasare.

 

Pesedinstii condusi de Liviu Dragnea sunt cei care in obiectivul camerelor de filmat sunt cei mai buni prieteni ai romanilor din diaspora, insa, in culisele politicii, cand vine vorba de luat decizii in favoarea acestor cetateni, PSD isi urmareste propriile interese meschine”, sustine Petrache intr-un comunicat de presa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22