PNL contesta Legea bugetului la Curtea Constitutionala. Eugen Nicolaescu, despre afirmatia lui Ponta cu privire la neplata pensiilor: Manipulatorii, demagogice, extrem de periculoase prin populismul lor

T.d. | 22.12.2014

Pe aceeași temă

Parlamentarii PNL au sesizat, luni, Curtea Constitutionala (CCR) cu privire la Legea bugetului de stat pe 2015, a anuntat viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu. Acesta a respins, totodata, afirmatia premierului Ponta, potrivit careia contestarea bugetului ar amana majorarea pensiilor, potrivit Mediafax.

Nicolăescu a susţinut că doreşte să contracareze ”afirmaţiile mincinoase ale lui Victor Ponta”.

Curtea Constituţională are la dispoziţie 20 de zile de analiză şi dezbatere a proiectului supus contestării. Cu alte cuvinte, termenul expiră la 11 ianuarie. Mai departe, se pot întâmpla două lucruri: Curtea Constituţională să declare constituţional proiectul de lege şi el pleacă la promulgare sau să-l declare neconstituţional, şi atunci procedura cea mai simplă este: îl trimite la Parlament pentru a-l pune de acord cu prevederile constituţionale aşa cum va spune Curtea la vremea respectivă. Din 11 ianuarie până la sfârşitul lunii ianuarie, dacă există voinţă politică din partea lui Victor Ponta şi a PSD, proiectul de lege poate fi revizuit şi poate fi trimis la promulgare şi altfel încât proiectul de lege să intre în vigoare, a susţinut Nicolăescu.

Viceliderul liberal a ţinut să sublinieze că ”nu există niciun pericol de a nu se da oamenilor drepturile care sunt prevăzute în legea bugetului”.

Dar eu cred că datoria noastră este să nu permitem ca să apară în Monitorul Oficial o lege suspectată de neconstituţionalitate. Noi trebuie să le dăm oamenilor o lege constituţională în care prevederile legale să fie în acord definitiv cu Constituţia, a aratat Nicolaescu.

Liberalul a continuat si a aratat ca:Afirmaţiile lui Victor Ponta referitoare la neplata pensiilor, la neplata unor drepturi salariale sau a altor binefaceri ale teleguvernării pesediste sunt manipulatorii, demagogice şi extrem de periculoase prin populismul lor”.

Contestarea proiectului de buget la Curtea Constituţională şi neaplicarea acestuia din ianuarie va impune amânarea tuturor măsurilor adoptate, precum majorarea pensiilor şi introducerea TVA de 9% la pachete turistice, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că speră ca bugetul să nu fie contestat.

Curtea Constituțională va discuta pe 29 decembrie sesizarea PNL privind bugetul de stat pe anul 2015, au anunțat luni oficiali ai CCR.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost adoptat, duminică, de Parlament, fiind înregistrate 339 de voturi "pentru" şi 141 "împotrivă".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22