PNL, după ce Dăncilă i-a cerut lui Iohannis să participe la o dezbatere: Este în campanie, la Bacău

Dora Vulcan | 22.11.2019

PNL îi transmite lui Dăncilă că președintele Iohannis nu are cum participa la vreo confruntare televizată cu ea pentru că se află în campanie în județul Bacău.

Pe aceeași temă

„Astăzi toată echipa de campanie este la Bacău, agenda președintelui este anunțată de ceva vreme. Există o diferență, ca să răspund direct la apelul doamnei Dăncilă, este o diferență foarte mare între cei 2 candidați. Pe de o parte, avem un candidat Dăncilă și un partid care, fără multă creativitate, au ales, de exemplu, ieri, să plaseze pe surse prin presă o înscenare de vizită în ultim zi de campanie la DNA ca să o victimizeze, astăzi înțeleg că face din nou apel la dezbatere, tot fără pic de imaginație, pentru că președintele a tranșat încă din debutul campaniei acest subiect. Avem un partid și un candidat care aleg să vorbească în conferință de presă, fără oameni lângă ei, pentru că le e frică să se afle în mijlocul mulțimii”, a spus Alina Gorghiu, ca răspuns la solicitarea Vioricăi Dăncilă, care i-a cerut președintelui Iohannis, din nou, să aibă o confruntare televizată.

„De partea cealaltă, un candidat, Klaus Iohannis, președinte al României în prezent și viitor președinte al României care în ultima zi de campanie se adresează românilor direct. Suntem la Bacău, alături de simpatizanți, alături de societatea civilă”, a mai spus Gorghiu.

„Lăsăm la latitudinea electoratului să aprecieze campania de fake news a PSD legată de tăieri de pensii și salarii, introducerea de noi taxe și impozite, lucruri mincinoase, și mesajul constructiv pe care și astăzi Klaus Iohannis îl va avea în Moldova”, a continuat ea.

***

Viorica Dăncilă îl cheamă din nou la o dezbatere pe Klaus Iohannis: Dispreț față de apelul românilor

Candidatul PSD marjează până în ultima zi pe confruntarea cu Iohannis pe care acesta o refuză. „Ce ne ascunde dl Iohannis?” a scris Dăncilă pe Facebook.

În ultima zi de campanie electorală înaintea celui de-al doilea tur de scrutin, candidatul PSD la președinție Viorica Dăncilă îl invită, din nou, pe președintele Klaus Iohannis la o confruntare, la Palatul Parlamentului, susținând că echipa ei încearcă să ia legătura cu staff-ul contracandidatului. Șeful statului a precizat, în repetate rânduri, că refuză orice dezbatere cu liderul unui „partid care a guvernat împotriva românilor”.

„Dragi jurnaliști, Dragi formatori de opinie, Indiferent de opțiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteți de acord cu toții că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este DE NEACCEPTAT. Nimeni, dar absolut nimeni, nu și-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală. Nimeni nu a înțeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis. Ce poate să justifice o asemenea atitudine de dispreț și lipsă de reacție la apelul românilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis?”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Ea susține că este gata de o confruntare până în ultima clipă: ”Așa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire. PS: Chiar și în ultima zi de campanie, domnul Iohannis le spune românilor, la fel de obsesiv și stupid, că au de ales între dumnealui și PSD. Nu, domnule președinte! Românii au de ales între un om care fuge de întrebări și unul care, în ultimele zile, a răspuns câtorva sute de întrebări”.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat rapid după scrisoarea deschisă adresată de Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis, precizând că președintele participă, de la ora 17.00, la o întâlnire cu alegătorii din Bacău, după ce joi a fost la Galaţi. Prim-vicepreședintele PNL a comentat și declarația lui Dăncilă cu privire la lovitura de stat din 10 august.

„Surprizele vor fi unele plăcute pentru românii din Bacău, spre exemplu, pentru că ne aflăm în drum spre Bacău. (...) Vorbeam aici de lebăde negre, de dezbatere. Am înțeles că dna Dăncilă ne-a transmis o scrisoare de amor, după ce ieri a recunoscut că nu a fost o lovitură de stat, a aflat și ea că nu a fost o lovitură de stat. A fost o mare recunoaștere a doamnei Dăncilă, în sfârșit, cu privire la 10 august. Am fost în Maramureș în această campanie dintre cele două tururi, am fost în Bistrița, am fost în Prahova, am fost la Galați ieri (...) noi ne întâlnim cu cetățenii. Dna Dăncilă stă între patru pereți pentru că nu are nici ce să le spună cetățenilor și îi este și frică să dialogheze cu românii. Noi stăm între oameni”, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22