PNL va incepe negocierile cu parlamentarii celorlate partide imediat dupa redactarea draftului motiunii

M. B. | 24.05.2015

Pe aceeași temă

Liberalii vor începe consultările cu celelalte partide parlamentare pe tema moțiunii de cenzură pe care intenționează să o depună în data de 5 iunie imediat ce va fi redactat draft-ul acesteia, a anunțat duminică, la Alba Iulia, copreședintele PNL Alina Gorghiu.

 

''Imediat ce vom avea creionat acest draft de moțiune de cenzură, vom discuta cu toate grupurile politice, îl vom înainta tuturor parlamentarilor. Eu am convingerea că putem să facem o surpriză frumoasă pentru electoratul din România și, în același timp, o surpriză neplăcută pentru Ponta'', a declarat Gorghiu, citată de Agerpres.

 

CITIȚI ȘI:  Consiliul National al PNL: Motiunea de cenzura va avea ca obiect votul prin corespondenta al diasporei

 

Liberalii se vor adresa nu numai UNPR și altor formațiuni politice “satelite” social-democraților, ci chiar și parlametarilor PSD:  ''Nu le cer votul pe un subiect sau pe o temă care are încărcătură politică, ci le cer votul și le cer sprijinirea moțiunii de cenzură pentru o temă care, de fapt, înseamnă un drept fundamental al fiecărui român, pe care nu cred că putem să-l negăm, indiferent că suntem de la PSD, de la PNL, UNPR sau UDMR'', a declarat Alina Gorghiu.

 

Copreședintele PNL a refuzat să dezvăluie pașii de după eventualul succes al moțiunii: ''Nu aș vrea să intru în scenarii ce se întâmplă dacă. Speranța pe care o am este că acești parlamentari din alte partide au maturitatea suficientă și necesară să înțeleagă că guvernul Ponta este unul toxic și că trebuie îndepărtat prin moțiunea de cenzură pe care PNL o înaintează. După moțiunea de cenzură vom discuta'', a menționat Gorghiu.

 

"Le cer votul şi le cer sprijinirea moţiunii de cenzură pentru o temă care, de fapt, înseamnă un drept fundamental al fiecărui român pe care nu cred că putem să-l negăm, indiferent că suntem de la PSD, de la PNL, UNPR sau UDMR. Ca atare, imediat ce vom avea creionat acest draft de moţiune de cenzură, vom discuta cu toate grupurile politice, îl vom înainta tuturor parlamentarilor şi eu am convingerea că putem să facem o surpriză frumoasă pentru electoratul din România şi în acelaşi timp o surpriză neplăcută pentru Ponta", a mai spus Alina Gorghiu.

 

Dacă trece, înseamnă că avem majoritatea pentru Guvern

 

Copreședinta PNL spune însă că sunt pregătiți să preia guvernarea, așa cum este normal să se întâmple dacă trece moțiunea.

''Avem rețeta completă pentru a putea guverna dacă moțiunea de cenzură este votată cu nu număr de voturi suficient pentru a trece. Cred că sunt cele două elemente fundamentale (program de guvernare și echipă — n.r.) pentru a putea ajunge la guvernare dacă o moțiune de cenzură trece. Dacă trece o moțiune de cenzură automat ai o majoritate parlamentară și pentru a instala un guvern nou'', a mai declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

 

 Mesaj pentru UDMR: Tema moțiunii este vitală pentru democrația din România

 

Gorghiu i-a răspuns și deputatului UDMR Marton Arpad, care declara într-un interviu la RFI că nu consideră votul prin corespondență al diasporei cea mai importantă problemă a țării, în acest moment: "Dar vă spun sincer, eu trăind în România, nu cred că în momentul actual faptul că încă n-a fost votată această lege a votului prin corespondenţă este cea mai mare problemă pentru care trebuie să depui o moţiune de cenzură. Probabil va fi o moţiune de cenzură de faţadă, că au promis că o vor face şi doresc s-o depună (...). Pentru mine este inexplicabilă această alegere a tematicii", a explicat deputatul UDMR, în interviul acordat RFI.

 

CITIȚI ȘI:  Deputatul Marton Arpad: UDMR nu a fost consultata, motiunea de cenzura a PNL pare de fatada

 

"Orice supărare trece şi eu cred că politicos este să ai un material pe care să-l prezinţi colegilor din Parlament şi în baza acelui material să poată fi făcute observaţii de toţi colegii din Parlament. Nu cred că era străină cuiva din Parlamentul României ideea sau intenţia PNL că urmează să depunem o moţiune de cenzură. Cred că tema este vitală pentru democraţia din România şi cred că, indiferent cât de surprins sau mai puţin surprins este cineva, nu văd cum un partid care se află în opoziţie teoretic, ca UDMR-ul, nu va susţine o moţiune de cenzură pe o temă foarte importantă pentru români", a spus Gorghiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22