Politia Romana simplifica procedurile legate de amenzi si de obtinerea unor documente

Vlad Toma | 31.08.2016

Politia Romana anunta astazi cateva schimbari pe care le va pune in aplicare, in vederea simplificarii procedurilor legate de plata amenzilor de circulatie si de obtinerea unor documente de catre cetateni.

Pe aceeași temă

 

Politia anunta ca actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație vor putea fi trimise pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliție județean și a Poliției Capitalei, scanate.

 

Copia actului de identitate, necesara pentru obtinerea cazierului judiciar, a diferitelor avize si atestate va putea fi trimisa pe adresa de mail a fiecărui inspectorat de poliție județean și a Poliției Capitalei.

 

Aceasta procedura va fi de asemenea valabila si pentru transmiterea dovezii plății amenzii de circulație, evitandu-se astfel serviciile postale sau deplasarea la unitatea de politie, dovada putand fi trimisa pe e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care a eliberat sancțiunea.

 

O copie scanata a cartii de identitate, trimisa pe e-mail, va fi de asemenea suficienta pentru obținerea documentelor eliberate de poliție.

 

Politia a anulat de asemenea plata unui timbrul fiscal în valoare de 2 lei pentru obținerea certificatului de cazier judiciar.

 

Schimbarile au fost salutate de premierul Dacian Ciolos care vede in ele "un nou exemplu că modernizarea, adaptarea la era digitală şi apropierea de cetățeni se întâmplă în mod real, pas cu pas, în instituțiile cheie. Principiul insuflat de Guvern prin demersurile de simplificare si debirocratizare, aplicat acum de către Poliția Română, cu un rezultat care va scuti oamenii de multe drumuri și cheltuieli," a scris premierul, pe contul sau de Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22