Politica Bruxellesului in privinta imigratiei ilegale a esuat, sustine premierul maghiar Viktor Orban: Fenomenul ameninta Europa

T.d. | 25.07.2015

Pe aceeași temă

Politica Bruxellesului in ce priveste imigratia ilegala a esuat, a spus premierul maghiar Viktor Orban. Prezent, sambata, la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, liderul de la Budapesta a atras atentia asupra faptului ca fenomenul migrationist reprezinta o amenintare la adresa Europei.

Majoritatea societatii din Ungaria nu doreste sa aiba migranti ilegali si nu mai doreste sa continuie politica Bruxellesului, care a esuat”, a spus premierul Ungariei, potrivit Agerpres.

Viktor Orban a facut o legatura directa intre imigrantii ilegali care vin in Europa si cresterea fenomenului terorist. De altfel, el a mai atras atentia asupra factorului economic, intrucat imigrantii contribuie la cresterea somajului, sustine Orban.

CITESTE SI: Critici dure pentru guvernul Viktor Orban, dupa ce zeci de imigranti au fost transportati intr-un vagon cu usile blocate

In context, liderul de la Budapesta a aratat ca multiculturalismul – despre care multa lumea credea, in urma cu 30 de ani, ca e raspunsul la problemele sociale – reprezinta acum o cauza a problemelor cu care se confrunta continentul european.

Toate laolalta ma fac sa spun ca imigratia ilegala ameninta si Ungaria, si Europa, este un pericol pentru valorile comune, pentru cultura comuna (…), ameninta siguranta cetatenilor si rezultatele economice”, a continuat Orban.

In replica, stanga politica maghiara a reactionat, criticandu-l dur pe Orban pentru declaratiile facute.

Viktor Orban a facut niste declaratii confuze. A spus unele lucruri oribile si cuvinte goale”, a aratat Nora Hajdu, lider al partidului de centru-stanga Egyutt 2014, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Hadju, Orban “a demonstrat inca o data ca este imposibil sa cooperezi cu el. Nu este un intelectual european, nu reprezinta valorile europene, se indreapta spre est”.

Si liberalii maghiari l-au acuzat pe premier ca incearca sa creeze o atmosfera de alerta si ca alimenteaza xenofobia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22