Politicienii la vot: Cioloș: Oameni noi în politică. Ciolacu: Pentru pensii, salarii și alocații

Redactia | 06.12.2020

În timp ce liderul USR-PLUS a transmis că e timpul să ajungă în parlament oameni care nu vor hoție, Firea spune că ea nu vrea să ajungă parlamentar pentru a avea imunitate, ci ”pentru oameni”.

Pe aceeași temă

Dacian Cioloș, a declarat, după ce a votat, că se votează în condiții de siguranță, durează maximum 5 minute și i-a îndemnat pe români să meargă la urne, pentru a-și aduce contribuția la ceea ce se întâmplă.

Am votat pentru oameni noi în politică, care nu își doresc hoția sub nicio formă, oameni care merg în Parlament ca să construiască și nu pentru privilegii, care trebuie date deoparte. E momentul să apropiem Parlamentul de societate și să facem schimbările pe care le dorim. Pentru astfel de oameni și viziuni am votat, pentru oameni care au deja un rost în viață, și-au lăsat joburile și merg în Parlament să reconstruiască. Cu siguranță, după această pandemie, va trebui să reconstruim și e important să reconstruim pe baze sănătoase, cu oameni competenți. Ați văzut că se votează în condiții de siguranță, durează maximum 5 minute să votezi și cred că merită să dăm o oră din viața noastră, cu tot cu drum, ca să ne aducem contribuția la ce se întâmplă”, a declarat Cioloș.

Gabriela Firea, care deschide lista PSD la Senat în București, a declarat că nu merge în Parlament pentru imunitate pentru că nu are de ce să se teamă, toată activitatea ei a fost corectă.

Am votat cu gândul la o majoritate care poate aduce românilor o formulă guvernamentală cu specialiști, cu oameni comptetenți, care să gestioneze epidemia, care să aducă soluții, care să testeze intens populația. Am votat cu gândul la o majoritate care să nu mai arunce povara pandemiei pe cetățeni, să redeschidă școlile, să nu mai închidă bisericile, teatrele, să redeschidă horeca. Am votat cu gândul că noul Parlament va impune Guvernului să respecte legislația privina pensiile și alocațiile. Am votat cu gândul la bucureștenii mei dragi”, a declarat Firea după ce a votat.

Întrebată dacă vrea să ajungă în Parlament pentru a avea imunitate, Gabriela Firea a replicat că toată activitatea ei „a stat sub semnul corectitudinii”, astfel că nu are de ce să se teamă.

Nu merg în Parlament pentru imunitate, ci pentru oameni. Nu am de ce să mă tem, decât dacă forțe obscure vor să fabrice anumite lucruri, dar se va dovedi imediat că sunt doar făcături”, a susținut Firea.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că a votat pentru o schimbare a felului în care a fost condusă țară și gestionată pandemia de coronavirus.

Am votat astăzi pentru ca românii să-și ia viața înapoi, pentru ca de mâine România să aibă un plan concret și specialiștii capabili pentru gestionarea pandemiei și a crizei economice. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, de alocații, de școli deschise, dar am votat și împotriva indolenței și incompetenței. Am votat pentru producătorii români, pentru firmele românești. E un vot crucial pentru următorii 4 ani și îi îndemn pe români să voteze în spiritul Sfântului Nicolae, în care pentru cei care au fost cuminți să le aducă daruri și pentru cei care au fost obraznici să le aducă nuiaua” a spus Marcel Ciolacu, după ce a votat în orașul natal, Buzău.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22